Patologia prostatei tratată homeopat

barbat_mare.jpgProstatitele (acute și cronice) și hiperplazia benignă de prostatăreprezintă un segment important în cadrul patologiei glandeiprostatice. Prostatitele sunt afecțiuni infecțioase sau inflamatoriiale prostatei. În cazurile acute manifestările cele mai frecvente suntdurerea cu localizare perineală sau suprapubiană, urinări frecvente,nicturia, micțiuni imperioase. Hiperplazia benignă de prostată(adenomul de prostată) este o afecțiune frecventă a cărei incidențăeste legată de vârstă.
 La 55 ani aproximativ 25% dintre bărbați se plâng de tulburări micționale de tip Glossary Link obstructiv. Se manifestă prin simptome obstructive și iritative.

Medicul homeopat va face o ierarhizare a simptomelor si va prescrie strict individualizat remediul și diluția corespunzătoare. Prin administrarea remediului homeopatic se tratează bolnavul și nu boala, luând în considerare toate simptomele de ordin mental, emoțional și fizic.

Următoarele remedii homeopatice (Plantextrakt) sunt folosite frecvent în această patologie.

Berberis: nevoie imperioasă de a urina; în timpul urinării apar dureri și arsuri uretrale. Bolnavul are dureri pe traiectul ureterelor care se extind spre testicule și coapse.

Sepia: incontinență urinară (bolnavul pierde urina) de efort care se agravează când tușeste, râde sau strănută; micțiuni frecvente. Este un remediu util în prostatite.
Sabal serrulata: Glossary Link disurie (durere la urinare) și polakiurie (urinări frecvent) nocturnă la un bolnav care are  Glossary Link adenom de prostată.

Mercurius corrosivus:
secreții uretrale purulente însoțite de senzație de arsură. Dorință permanentă de a urina neameliorată după evacuare.

Conium: remediu specific adenomului de prostată. Disurie cu jet urinar întrerupt însoțită de senzație de apăsare, de greutate la nivelul perineului. Sunt prezente scurgeri de lichid prostatic.

Baryta carbonica: organe genitale externe hipotrofice; emisie involuntara de urină; remediu frecvent prescris în simptomatologia dată de adenomul de prostată.

Chimaphilla umbellata: remediu specific pentru probleme urinare. Este un remediu specific pentru retenția de urină determinată de adenomul de prostată. Disurie, nevoie frecventă de a urina; jet urinar bifurcat.

Digitalis: prostată mărită de volum și inflamată; necesitatea de a urina în timpul nopții; scurgeri de lichid seminal sau prostatic.

Fluoricum acidum:
hipertrofie prostatică asociată cu micțiuni frecvente; emisii involuntare de urină. Priapism (erecție prelungită), dorință sexuală excesivă, dorințe sexuale perverse.

Nu uitați însă că individualizarea tratamentului este principiul de bază al homeopatiei, iar aceasta poate fi realizată corect numai de catre medicul homeopat.

Dr. Simona Bărnuțiu

1 comentariu

  • iustin stoica
    iustin stoica Marți, 17 Mai 2011 22:49 Link

    mi-a placut foarte mult descrirea : scurt clar si eficient . bravo si succes !

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top