Gemoterapia în perioada Sărbătorilor de iarnă

iarna_3_mare.jpgSărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă specială în viața colectivităților omenești.  În planul fizic, reprezintă perioada vacanței de iarnă, a repausului fizic, a deconectării de la programul ritmic al anului. De asemenea, pentru țara noastră, reprezintă debutul efectiv al iernii, cu primele ninsori și temperaturi sub zero grade. Organismul face eforturi destul de mari de adaptare termică și își încetinește multe dintre celelalte funcții, pentru a putea face solicitărilor. De aici și stările de somnolență mai accentuate, nevoia de repaus, de odihnă, de „hibernare” pe care o încearcă majoritatea oamenilor.

În planul emoțional, Sărbătorile de iarnă favorizeazăîntâlniri cu persoane dragi, cu cei pe care îi numim „familie șiprieteni”. Cu persoane pe care dorim să le revedem și cu careîmpărtășim sentimente, emoții, reacții, impresii și multe alte energii.Energiile oscilează între pozitiv și negativ foarte rapid, precum obalanță în dezechilibru și nu de puține ori apar stări de tristețe, deregrete, de vinovăție și chiar de Glossary Link depresie, pe lângă bucuria șifericirea revederii și a reunirii.

Energiile oscilează între pozitiv și negativ foarterapid, precum o balanță în dezechilibru și nu de puține ori apar stăride tristețe, de regrete, de vinovăție și chiar de depresie, pe lângăbucuria și fericirea revederii și a reunirii.

În planul mintal, Sărbătorile de iarnă reprezintăun moment de bilanț anual, sau pentru unii de etapă. Faptul că elesemnifică finalul (relativ) al unei perioade ne face să ne evaluămmomentul din viață în care am ajuns și să înțelegem unde suntem pedrumul pe care ni l-am propus. De aici și reacțiile emoționale variatecare pot apare și bineînțeles, reacțiile fizice de somatizare care aparîntotdeauna.

Niciodată Sărbătorile de iarnă nu ne lasă „ne-atinși”, indiferent denivelul la care acționează. Așa că este important să le înțelegem rolulde „stârnire” și catalizare a unor energii care (poate) stagnau, sau dereechilibrare a altor energii care tot balansau între extreme.
Cert este că nici o persoană nu rămâne indiferentă la Magia Sărbătorilor de iarnă.

Gemoterapia și fitoterapia vin în ajutorul corpului fizic, dar și alcorpului emoțional, pentru a-i permite să treacă mai ușor și mai blândprin toate variațiile de care discutam.

În plan emoțional, principalele emoții negative pe care le încearcă o persoană în această perioadă sunt furia, vinovăția (și depresia) și frica (și anxietatea).

Furia
apare la persoanele supra-solicitate, obosite, epuizate dupăun an întreg de solicitări continue. Vorbim de persoane responsabile,pe care ceilalți se bazează, care-și îndeplinesc datoria cu multăconștiinciozitate și încearcă să facă astfel încât tuturor să le fiebine. O astfel de persoană își epuizează rapid resursele de energieatât de la nivelul cortico-suprarenalelor (glandele răspunzătoare deadaptarea la stres), cât și la nivelul ficatului (supus și altorsolicitări importante – apărare imunitară și termoreglare).

La aceste persoane, cel mai mic fleac, cea mai mică contrazicere, ceamai mică dezamăgire pot produce izbucniri inexplicabile de furieverbală și uneori fizică. Ceea ce ia prin suprindere atât anturajul,cât și persoana care izbucnește.

Principala schemă de susținere a unei astfel de persoane o reprezintă:
1.Extractul din muguri de Coacăz negru, Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, dimineața, pentru întărirea suprarenalei, tonifierea organismului și protecție imunitară

2.Extractul din mlădițe de Rozmarin, Rosmarinus officinalis MG=D1
,2 ml în apă, la prânz, pentru tonifierea ficatului, Glossary Link relaxare generală aorganismului și mai buna funcționare a tuturor metabolismelor

3.Extractul din muguri de Stejar, Quercus pedunculata MG=D1
, 2 mlîn apă, seara, pentru efectul anti-astenie, anti-epuizare,anti-oboseală și tonifierea glandelor supra-renale și a energiei vitalea organismului.

Schema de mai sus poate fi administrată 2-4 săptămâni, pentru a permitepersoanei să reziste pe perioada finalului zilelor de muncă și apregătirilor de Sărbători. După aceea, se poate relaxa și odihni însăptămâna Sărbătorilor și-și poate „încărca bateriile” în mod natural,prin somn, plimbări în aer liber și prin activități care îi fac în moddeosebit plăcere (inclusiv petrecerea timpului cu cei dragi).

Atunci când principalul simptom al persoanei este sentimentul de vinovăție și auto-reproșurile, cu evoluția către o ușoară stare de depresie, medicina naturală recomandă următoarea schemă:

4.Extractul din mlădițe de Rozmarin, Rosmarinus officinalis MG=D1
,2 ml în apă, dimineața, pentru efectul tonic atât fizic, cât șiemoțional (are un ușor efect euforizant) și pentru tonifierea zoneificat-veziculă biliară.

5.Extractul din muguri de Tei, Tilia tomentosa MG=D1
, 2 ml în apă,seara, pentru efectul sedativ, ușor hipnotic (care asigură un somn debună calitate și odihnitor) și pentru relaxarea întregului organism. Schema poate fi realizată 2-4 săptămâni în perioada Sărbătorilor, fiindîntreruptă în momentul în care odihna, relaxarea și plimbările în aerliber pot determina dispariția problemelor.

Când frica/fricile (sau anxietatea) reprezintă principalele stăriemoționale care tulbură sufletul persoanei de Sărbători, principalulprodus pe care îl recomandăm este preparatul Anxin, din sunătoare, passiflora și ceai verde, care are un efect de relaxare, ușor anti-depresiv și mai ales anxiolitic.

Pot fi administrate câte 1-2 capsule de 2-3 ori pe zi, funcție deintensitatea simptomelor 2-4 săptămâni de tratament, mai ales înperioada foarte agitată a pregătirilor de Sărbători.  Tot în aceastăperioadă recomandăm acestor persoane să folosească Extractul de Orz verde, câte o linguriță rasă în puțină apă, de 2-3 ori pe zi, 2-4 săptămâni.

Acest extract are un efect revitalizant general, aduce un aport deminerale și vitamine binefăcătoare pentru organism. și în specialprotejează de efectele dăunătoare ale radiațiilor, fie eleelectromagnetice sau telurice, mult accentuate de folosirea în exces aaparaturii electrice în această perioadă.

Vă dorim un final de an echilibrat și vă dorim să vă regăsițiechilibrul interior și să vă încărcați cu forțe pentru a putea parcurgeeficient Calea vieților dumneavoastră!

Dr. Sorina Soescu

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top