Eroziuni ale colului uterin  tratament gemoterapic

caprifoi_ulm_mare.jpgÎn ultimul timp, foarte multe paciente vin de la controlul ginecologic cu diagnosticul „rană pe col”. Este vorba de cele mai multe ori de eroziuni mai mult sau mai puțin superficiale, care prezintă riscul potențial de a dezvolta la nivelul lor displazii și în timp, degenerescențe maligne. De aceea, medicii ginecologi indică intervenții rapide, tip Glossary Link cauterizare locală sau tratamente destul de puternice cu antibiotice, sistemice sau locale, pentru a preveni această evoluție dificilă.  Gemoterapia are la dispoziție două preparate interesante care pot ajuta în tratamentul acestei probleme.

Extractul din mlădițe de Caprifoi- Lonicera nigra MG=D1este un preparat cu acțiune importantă asupra sistemului imunitar lanivelul ficatului și splinei, precum și cu acțiune cicatrizantă lanivelul mai multor mucoase, în special respiratorie și uro-genitală.Este unul dintre remediile care ajută în tratamentul ulcerațiilorcervicale, atât prin tratamentul inflamației locale, care determinăpersistența ulcerației, cât și prin efectul cicatrizant local.

Extractul din muguri de Ulm- Ulmus campestris MG=D1 are o acțiunede eliminare a secrețiilor mucoase, precum leucoreea, determinăstimularea macrofagelor hepatice, cu efect anti-inflamator șirealizează o protecție a pielii și mucoaselor. Are și acțiunecicatrizantă asupra pielii și mucoaselor, precum și o acțiune dereglare a metabolismelor organismului, în special a catabolismuluinucleoproteinelor. Este unul dintre principalele remedii indicate înleucoree și catar vaginal, precum și în vaginite, cervicite, fiindconsiderat de către dr. Pol Henry un remediu pentru orice stareinflamatorie în fază exudativă.
 
Combinația celor două remedii, Extractul din mlădițe de Caprifoi- Lonicera nigra MG=D1, 2 ml în apă, dimineața și Extractul din muguri de Ulm- Ulmus campestris MG=D1 ,2 ml în apă, seara se administrează zilnic, timp de 1-3 luni, curezultate bune și foarte bune. Dacă simptomele inflamatorii locale suntaccentuate ( Glossary Link leucoree, dureri vaginale spontane sau la contact etc), lacele două remedii de mai sus se adaugă la prânz Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, care intensifică acțiunea anti-inflamatorie a combinației celorlalte două remedii.

Împreună cu măsură de igienă locală strictă, tratamentul cu extractegemoterapice (Plantextrakt) poate duce la rezolvarea eroziunilorcervicale în 75-80 % din cazuri și merită întotdeauna de încercat,înainte de orice intervenție chirurgicală sau tratament alopat cusubstanțe chimice.

Dr. Sorina Soescu

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top