Tratament cu gemoterapice în rinofaringite recidivante

mesteacan_muguri_brad_maces_mare.jpgMulți copii, dar și din ce în ce mai mulți adulți prezintă în ultimul timp tendința de a face frecvente episoade respiratorii în anotimpul rece.  De cele mai multe ori simptomele sunt tip obstrucție nazală, cu sau fără secreții, însoțită de afecțiuni la nivelul faringelui și/sau traheei, cu durere la deglutiție, tuse, răgușeală și eliminări de secreții. Episoadele pot dura 10-14 zile, pot trece aparent pentru câteva săptămâni și reapare, cu aceleași simptome sau eventual cu altele noi.

De cele mai multe ori, apărarea imunitară a mucoaseirespiratorii nu reușește să dea la o parte efectul negativ al ataculuiviral. și persistă în a produce secreții și/sau uscăciune locală, carela rândul lor favorizează noi atacuri virale.

Pentru întărirea imunității locale a mucoaselorrespiratorii, pentru copiii, dar și pentru adulți propunem următoareaschemă de produse gemoterapice:
-Extract de muguri de Mesteacăn argintiu, Betula verrucosa MG=D1, 2 ml în apă, dimineața
-Extract de mlădițe de Măceș, Rosa canina MG=D1, 2 ml în apă, la prânz și
-Extract de muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, 2 ml în apă, seara, 2-3 luni.

Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu, Betula verrucosa MG=D1este principalul drenor al mucoaselor respiratorii, întăreșteimunitatea de suprafață, ajută la refacerea integrității mucoaselorrespiratorii și a echilibrului hidric la nivelul celulelor desuprafață. Dispar secrețiile în exces și se corectează uscăciuneaindusă de frecventele infecții respiratorii sau de tratamentele cuantibiotice. Este un remediu cu acțiune de reechilibrare a mineralelorla nivelul întregului organism, astfel încât toate reacțiile chimicedin organism devin mai eficiente. Are acțiune și pe diminuareavolumului ganglionilor limfatici, ducând la dispariția adenopatiilor.

Extractul din mlădițe de Măceș, Rosa canina MG=D1 este unremediu optim pentru copii care prezintă întârzieri de creștere, legatede inflamații recidivante, precum otite, amigdalite, rinite șitraheobronșite cronice. Gemoterapicul are o acțiune vitaminizantă,anti-inflamatorie și osteoblastică importantă, fiind alături deExtractul din muguri de Mesteacăn argintiu, un mare re-echilibrant almineralelor din organism.

Extractul din muguri de Brad, Abies pectinata MG=D1, are oacțiune remineralizantă importantă, în sinergie cu celelalte douăpreparate mai sus prezentate. Acest preparat favorizează fixareacalciului în os, stimulează eritropoeza (producerea de celule roșii) șicreșterea în înălțime. Este foarte util în toate procesele cronice,pentru că reechilibrarea minerală ajută organismul să depășeascăblocajele în calea vindecării.

Dr. Sorina Soescu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top