Tratamentul cu gemoterapice în tuse

mesteacan_muguri_carpen_caprifoi_mare.jpgExtractele glicero-alcoolice din țesuturi tinere de plante se pot dovedi foarte utile ca adjuvante în tratamentul rino-faringitelor acute, în special a celor însoțite de tuse, ca simptom principal.  La persoane relativ puternice și cu Glossary Link imunitate bună, tratamentul gemoterapic este uneori suficient pentru a ajuta organismul să-și revină rapid la starea de sănătate, după un episod de viroză respiratorie.  Câteva preparate sunt mai utile și specifice pentru tratamentul tusei.

Cele mai bune preparate, folosite simplu sau în combinație sunt următoarele:
1.Extractul din muguri de Mesteacăn argintiu, Betula verrucosa MG=D1 esteun remediu important indicat la debutul catarelor mucoaselorrino-faringiene și bronșice. Este indicat în tuse cu secreții, ușoarăspre medie, însoțită de cele mai multe ori de obstrucție nazală șisecreții nazale.

2.Extractul din muguri de Carpen, Carpinus betulus MG=D1 este un preparat cu acțiune anti-inflamatorie importantă la nivelul mucoaselor respiratorii. Este indicat în rinofaringite recidivante (alături de muguri de Mesteacăn), în sindroame rino-sinusale-bronhice, însoțite de tuse și obstrucție nazală importantă (alături de Extractul din muguri de Coacăz, Ribes nigrum MG=D1 și Extractul din muguri de Arin negru, Alnus glutinosa MG=D1). Mugurii de Carpen sunt indicați pe tusea reziduală, tusea uscată persistentă, după finalul virozei respiratorii, împreună cu Extractul din mlădițe de Caprifoi. De asemenea, sunt indicați în tusea spastică și în sindroamele respiratorii spastice și tusigene, alături de Extractul din mlădițe de Călin de munte, Viburnum lantana MG=D1.

 3.Extractul din mlădițe de Caprifoi, Lonicera nigra MG=D1 este un remediu indicat în bronșite acuta (împreună cu Extractul din muguri de Carpen, Carpinus betulus MG=D1), pentru tuse cu secreții, tuse continuă și care se prelungește după ce episodul respirator s-a vindecat. De asemenea, poate fi util și în tusea spastică, tusea uscată reziduală, nevidecată complet după o răceală. Mlădițele de Caprifoi au și eu efect tonic, de reechilibrare asupra ficatului, realizând o stimulare imunitară și întărire a mecanismelor proprii de apărare ale organismului.

4.Extractul din mlădițe de Călin de munte, Viburnum lantana MG=D1 este un preparat indicat în special în bronșitele astmatiforme și în bronșitele cronice însoțite de tuse tip spastic, convulsiv. Acțiunea preparatului este una tip sedativ la nivelul musculaturii netede a peretelui respirator, cu restabilirea la normal a funcțiilor respiratorii. În tusea convulsivă, este indicat împreună cu Extractul din mlădițe de Caprifoi, Lonicera nigra MG=D1.

Alături de aceste gemoterapice importante pentru tratamentul tusei, sunt indicate preparatele cu acțiune decongestionantă și de stimulare imunitară, precum Extractul din muguri de Coacăz negru, Ribes nigrum MG=D1 sau Extractul din mlădițe de Măceș, Rosa canina MG=D1.Combinațiile dintre preparatele mai sus prezentate sunt indicate funcție de tabloul clinic al fiecărui pacient.

De asemenea, preparatele gemoterapice pot fi combinate cu remedii homeopatice, cu tincturi fitoterapice sau chiar și cu tratamente clasice cu medicamente obișnuite, de sinteză chimică.Gemoterapicele vor ajuta pacientul să treacă mai repede peste episodul de boală, având un efect de curățare asupra organismului și asupra țesuturilor sau aparatelor pe care acționează în mod specific.

Dr. Sorina Soescu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top