Să folosim gemoterapia în sezonul estival

vara_4_mare.jpgStatul în aer liber și statul la soare sunt extrem de sănătoase pentru organism. Cu condiția ca acest lucru să nu se întâmple între orele prânzului, adică între orele 12.00 – 16.00, când radiațiile infraroșii intense ale soarelui pot produce arsuri de gradul II sau III fără probleme. În rest, soarele este sursa noastră de căldură și deenergie. și trebuie să profităm la maxim de el în perioada verii (carepe tărîmurile noastre este scurtă, de numai 3 luni).

Pentru persoanele predispuse la apariția eritemului solar, adică cei cupiele albă și fină, care se fac extrem de roșii la expunerile la soare,le propunem o schemă cu gemoterapice, pe care să o înceapă din lunaiunie și să o continue în iulie și august, cu ajutorul căreia vor aveamult mai puțin sau deloc probleme de piele.

Combinația ideală este cea dintre Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, o dată pe zi, dimineața și Extractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1,2 ml în apă, o dată pe zi, seara, zilnic, 3 luni (la doamne, pauză 3zile la ciclul menstrual). Această schemă ușoară protejează de multealte inconveniente ale perioadei calde, inclusiv de deranjamentelegastrice ce pot apare pe consumul de alimente reci și procesate(înghețate, patiserii etc).

Dacă în perioada verii apar stări de moleșeală indusă deexpunerea îndelungată la soare sau de excesele alimentare (mai alesdulciuri și fructe) ale sezonului, nu uitați de o scurtă cură cu Extractul din mlădițe de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1,1-2 ml în apă, de 2-3 ori pe zi, 10-14 zile. Este un remediu tonicgeneral, cu mare potențial de detoxifiere hepatică și digestivă.

Iar dacă în ciuda tuturor precauțiilor ați reușit să vă ardeți pielea, pe lângă tratamentul local cu un unguent cicatrizant tip Dermin sau Gel cu Echinacea, puteți urma o cură scurtă de 10-14 zile din următoarea combinație:

Extractul din muguri de Coacăz negru- Ribes nigrum MG=D1, 2 ml în apă, dimineața, combinat cu Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1 (un mare remediu cu efect antiinflamator cutanat și epitelial, 2 ml în apă, la prânz și Extractul din muguri de Arin negru- Alnus glutinosa MG=D1, 2 ml în apă, seara (foarte bun remediu pentru diminuarea exudatelor și secrețiilor care apar ca urmare a arsurilor pielii).

O altă problemă frecventă cu care vă puteți confrunta însezonul estival sunt tulburările digestive, mai ales diareele estivale,însoțite sau nu de grețuri și vărsături. Fie consumul unor alimentealterate, fie amestecul de crudități sau excesul de zaharuri (dinfructe sau produse dulci) pot declanșa aceste neplăceri. Combinația deextracte care vă ajută în aceste situații este cea dintre Extractul din muguri de Merișor- Vaccinium vitis idaeus MG=D1, 2 ml în apă dimineața, împreună cu Extractul din muguri de Rozmarin- Rosmarinus officinalis MG=D1, 2 ml în apă la prânz și Extractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1,2 ml în apă, seara. La această combinație se pot adăgura remediihomeopatice, cea mai utilă fiind formula complexă 24, 3 granule de 4-5ori pe zi, 4-5 zile de tratament.

Dacă veți fi pregătiți cu cele câteva extractegemoterapice pe care le-am menționat mai sus, veți fi bine pregătițitrupește pentru vacanța de vară. Nu mai trebuie decât să lăsațisufletul să se bucure de frumusețea naturii, de căldura soarelui și deprospețimea aerului mării. și să vă încărcați bateriile energetice alecorpului pentru încă un an.
Concediu plăcut!

Dr. Sorina Soescu

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top