Produse gemoterapice noi

Laboratoarele de homeopatie și fitoterapie PLANTEXTRAKT vă pun la dispoziție următoarele produse gemoterapice noi. Ele se adaugă celor 60 de macerate glicerinice existente, obținute prin prelucrarea în stare proaspătă a părților tinere de plante prin extracție în soluție hidro-glicero-alcoolică.
Iată acțiunea biochimică a acestor macerate glicerinice și principalele indicații clinice.

Extractul din muguri de Platan- Platanus orientalis MG=D1 se obține prin macerarea în soluție hidrogliceroalcoolică 1 DH a mugurilor proaspeți de Platanus orientalis.
Are organotropism pe sistemul reticulo- endotelial și acționează ca un antiinflamator la nivel cutanat. Este indicat în inflamații ale pielii, mucoasei orofaringiene și pleoapelor.
Se administrează câte 1-2 ml , o dată sau de mai multe ori pe zi, în puțină apă înainte de mesele principale sau 2-3 ml o dată pe zi, în asocieri.

Extractul din muguri de Migdal- Prunus amygdalus MG=D1 se obține prin macerarea în soluție hidrogliceroalcoolică 1 DH a mugurilor proaspeți sau scoarței interne a rădăcinilor de Prunus amygdalus.
Este antisclerotic vascular, hipotensiv, Glossary Link hipocolesterolemiant (mugurii), antitrombotic, anticoagulant (scoarța internă a rădăcinilor) având organotropism asupra sistemului vascular arterial. Acest produs este adjuvant în afecțiuni cardiovasculare. Îmbunătățește valorile colesterolului și ale trigliceridelor. Este un tonic la sistemului nervos fiind indicat și în tulburările de memorie.
Se administrează câte 2- 4 ml o dată pe zi, în puțină apă.

Extractul din muguri de Ulm- Ulmus campestris MG=D1 se obține prin macerarea în soluție hidrogliceroalcoolică 1 DH a mugurilor proaspeți de Ulmus campestris.
Este dermoprotector și regularizant al secreției pielii; reduce valoarea acidului uric, ureei și colesterolului. Datorită acestor acțiuni este indicat în afecțiuni cutanate de natură alergică, infecțioasă. Este un remediu al stărilor inflamatorii de la nivelul pielii și mucoaselor.
Se administrează câte 2-3 ml, o dată pe zi în puțină apă, în asociere cu alte gemoderivate.

Extractul din scoarța trunchiului de Lămâi- Citrus limonum MG=D1 se obține prin macerare în soluție hidrogliceroalcoolică 1 DH a scoarței trunchiului de Citrus limonum.
Are acțiune anticoagulantă fiind indicat în tulburări de circulație arterială și venoasă la nivelul inimii, creierului și a membrelor inferioare.
Se administrează câte 2-3 ml, o dată pe zi în puțină apă, în asociere cu alte gemoderivate.

Dr. Simona Bărnuțiu
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top