Terapii Complementare

Să tratăm natural virozele respiratorii

coacaz_mesteacan_muguri_2_mare.jpgDeși schimbările climaterice din ultimii ani au transformat cele patru anotimpuri doar în două, unul foarte rece și unui foarte cald și arid, observăm încă trecerile de toamnă și primăvară, cu variațiile lor presionale și de temperatură. Toamna apar vânturile puternice, furtunile ca din senin și aversele de ploaie, alternând cu zile anormal de călduroase sau părți din zi extrem de însorite.  Aceste variații de temperatură determină și reacții de adaptare intense din partea organismului, deosebit de solicitat ca organ fiind ficatul, care este atât sediul multor reacții imunitare, de apărare ale organismului, cât și sediul reglării metabolice și a termoreglării.

Persoanele care au ceva probleme de funcționare energetică a ficatului au dificultăți de adaptare la schimbările de vreme și prezintă mai frecvent decât altele episoade de viroze respiratorii sau alte infecții virale.

mai mult...

Andura stimulează potența

andura_mare.jpgDisfuncțiile sexuale sunt numeroase și necesită anamneza minuțioasă pentru clasificarea lor și pentru stabilirea conduitei terapeutice. În cadrul acestor tulburări factorii psihici ca și afecțiunile endocrine, vasculare sau metabolice pot avea un rol important.  Androgenii joacă un rol important în apariția apetitului sexual la bărbați. Pierderea libidoului poate fi consecința scăderii hormonilor androgeni cu origine hipotalamică, hipofizară sau testiculară. Impotența poate fi de natură psihologică determinată de factori interpersonali sau intrapsihici și de natură organică determinată de unele patologii, medicamente, traumatisme.  

Andura este un nou produs natural (Plantextrakt) care conține extracte de plante care cresc libidoul, îmbunătățesc performanțele pe durata actului sexual și stimulează secreția de hormoni androgeni.

mai mult...

INFLUENZINUM - remediu homeopatic

homeo3_.jpgEpidemiile de gripă (sau „influenza”) cum au mai fost ele denumite în secolul al 15-lea în Italia erau caracterizate prin accese de tuse, febră și frisoane și dintotdeauna au fost legate de expunerea la frig, ca element declanșator. Virusurile influenzei aparțin familiei Orthomyxovirusuri și prezintă trei serotipuri: A, B și C. Sunt prezente multiple mutații ale acestor virusuri, cele de tip A având cele mai mari mutații la nivelul antigenelor HA (hemaglutinină) și NA (neuraminidază).
 
Virusurile sunt răspândite prin aer prin picături de salivă, care contaminează obiectele. Epidemii mai mici de gripă apar la 1-3 ani, datorate unor mici schimbări antigenice viale, în timp ce pandemiile apar mai rar, numai cu virusuri de tip A (care infectează și alte animale, pe lângă om). Tipul B de Glossary Link virus nu are variabilitate antigenică și determină infecții limitate la om, iar tipul C este foarte rar, fiind infecțios doar la om și porci.

mai mult...

Gemoterapia în perioada Sărbătorilor de iarnă

iarna_3_mare.jpgSărbătorile de iarnă reprezintă o perioadă specială în viața colectivităților omenești. În planul fizic, reprezintă perioada vacanței de iarnă, a repausului fizic, a deconectării de la programul ritmic al anului. De asemenea, pentru țara noastră, reprezintă debutul efectiv al iernii, cu primele ninsori și temperaturi sub zero grade. Organismul face eforturi destul de mari de adaptare termică și își încetinește multe dintre celelalte funcții, pentru a putea face solicitărilor. De aici și stările de somnolență mai accentuate, nevoia de repaus, de odihnă, de „hibernare” pe care o încearcă majoritatea oamenilor.

În planul emoțional, Sărbătorile de iarnă favorizează întâlniri cu persoane dragi, cu cei pe care îi numim „familie și prieteni”. Cu persoane pe care dorim să le revedem și cu care împărtășim sentimente, emoții, reacții, impresii și multe alte energii.
mai mult...

Coffea cruda, un remediu util pentru întărirea nervilor

homeo3_mare.jpgUnele dintre cele mai interesante remedii homeopatice sunt cele preparate din substanțe pe care mulți oameni le folosesc în mod zilnic: cafea, tutun, ceai. Efectele lor asupra subiecților sensibili pot fi notabile, dar au și multe alte efecte interesante care le indică în diferite afecțiuni.

Coffea cruda este un remediu homeopatic preparat din boabe crude, neprăjite de cafea. Coffea aparține familiei de plante numite Rubiaceae, din care mai fac parte China și Ipecacuahna, având multe simptome pe sistemul nervos, cel digestiv și simptome tip febră intermitentă.

mai mult...

Chelidonium majus (Rostopasca) - remediu homeopatic -drenor biliar

rostopasca_2_mare.jpgNe-am gândit ca înainte de perioada Sărbătorilor să vă prezentăm câteva remedii homeopatice cu efect drenor biliar, care pot ajuta în tratamentul micilor probleme (tip diskinezie biliară) ce apar după un consum excesiv de alimente sau băuturi.

Rostopasca este o plantă mult utilizată în fitoterapie, atât de uz intern (unde este considerată un drenor Glossary Link hepatic important), cât și de uz extern (sucul plantei, de culoare gălbuie, fiind folosit tradițional pentru uscarea verucilor, negilor).  Remediul homeopatic Chelidonium majus acționează asupra ficatului, sistemului port, hipocondrului drept și regiunii inferioare a plămânului drept.

mai mult...

Aritmiile cardiace- tratament fitoterapic

corphyt_2_mare.jpgAritmiile cardiace sunt anomalii ale ritmului cardiac, tulburări de Glossary Link conducere reprezentate prin creșteri sau scăderi ale frecvenței ritmului cardiac. Tulburările de ritm cardiac pot apare ca un fenomen fără semnificație patologică , fiziologic în anumite situații (stres, oboseală, efort fizic, consum de alcool, cafea, tutun) sau pot face parte din tabloul clinic al unor afecțiuni cardiace și extracardiace.  Contextul în care apare această simptomatologie poate determina probabilitatea existenței unei probleme cardiace de tipul unei cardiomiopatii. Examenul clinic al bolnavului împreună cu examinările paraclinice ajută la formularea diagnosticului de Glossary Link aritmie și dictează conduita terapeutică.

mai mult...

Extractele din țesuturi tinere din Salcie - preparate cu efect antiinflamator

salcie_mare.jpgÎn gemoterapie sunt folosite țesuturi tinere, adică părți diferite din plantă, aflate la începutul vieții, în stare de diviziune. Pentru unele plante, diferitele părți au tropism diferit și acțiune aparent diferită, deși principiul de vindecare este comun.
Așa este cazul Salciei, numită și Salix alba în limba latină. În gemoterapie se utilizează patru țesuturi tinere diferite (dintre care trei există pe piața noastră) din această plantă specială, fiecare având o altă zonă de acțiune din organismul omenesc.

mai mult...

Extracte gemoterapice utile pentru stomac

smochin_mare.jpgExtractul din muguri de Smochin- Ficus carica MG=D1 este un remediu important în afecțiunile tractului digestiv. El acționează în sindroamele funcționale și organice la nivelul întregului tract digestiv, de la esofag până la Glossary Link colon. Restabilește echilibrul neurovegetativ, favorizează cicatrizarea mucoasei de la nivelul tractului gastrointestinal, îmbunătățește motilitatea la acest nivel și reglează secreția gastrică, având astfel indicații în toată patologia gastrică.

Este indicat în dischinezii gastrice, gastrite hiper- sau hipotonice, colite. De asemenea este un adjuvant în manifestări neurovegetative și psiho-somatice la nivelul tractului digestiv. Aceste simptome pot apare în Glossary Link depresie, nevroză fobică și obsesivă și trebuie făcut diagnosticul diferențial cu afecțiuni ale stomacului.

mai mult...

Fobiile specifice tratate fitoterapic

anxin_mare.jpgFobia definește frica specifică nejustificată față de anumite situații, animale, obiecte (mijloace de transport, lifturi, tuneluri), boli.
Fobia socială este o fobie specifică des întâlnită. Este caracterizată de teama de a apărea în public. Pacientul care suferă de fobie socială are teama de nu se prezenta în situații penibile în fața celor din jur. Din această cauză el va încerca să se izoleze de ceilalți evitând contactul cu oamenii.
Agorafobia definește teama de spații deschise, de spații aglomerate (piețe, magazine, mijloace de transport în comun).
Acrophobia caracterizează frica de înălțime.
Claustrophobia definește teama de a fi în spații inchise, strâmte.
Frica de boli este o patologie vastă și include frica de boli de inimă, Glossary Link cancer, boli de piele, boli psihice, diabet zaharat, boli infecțioase.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top