Studiu: 86% dintre medici au fost expuşi la agresiune verbală, 10,2% s-au confruntat cu agresiune fizică

Potrivit unui studiu pilot privind expunerea la agresiune a medicilor din Bucureşti, realizat de Colegiul Medicilor Municipiului Bucureşti şi Fundaţia Colegiului Municipiului Bucureşti, 86% dintre medici au fost expuşi în cel puţin o circumstanţă la agresiunea verbală, iar 10,2% s-au confruntat cu incidente de agresiune fizică. 

Conform sursei citate, 58,9% dintre medicii care au fost agresaţi, respectiv 50% din totalul participanţilor la cercetare, au declarat că agresiunile verbale, fizice sau de altă natură produse în timpul exercitării profesiei le-au afectat sănătatea, calitatea vieţii sau activitatea.

mai mult...
mai mult...

MS a acordat Premiile de Excelenţă în Sănătate

Marţi, 28 aprilie, Ministerul Sănătăţii a acordat Premiile de Excelenţă în Sănătate în cadrul unei gale care a avut loc la Sala "Mihail Jora" a Radiodifuziunii Române.

"Sunt emoţionat şi totodată bucuros să fie alături de dumneavoastră, atât de multe nume mari, profesori academicieni, doctori, poate ce are mai de preţ această ţară şi cel mai de valoare pentru că dumneavoastră salvaţi fiecare cetăţean al României atunci când are nevoie, salvaţi practic statul român şi cred că niciodată statul român nu a reuşit să vă mulţumească exact aşa cum ar fi trebuit să o facă.

mai mult...
mai mult...

OMS: Bolile cauzate de poluarea atmosferică din Europa provoacă anual cheltuieli de 1,6 trilioane de dolari

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a informat că aproximativ 600.000 de persoane din 53 de ţări din Europa au murit Glossary Link prematur în 2010 din cauza poluării atmosferice, în special cu microparticule din gazele de ardere din industrie, de la vehicule sau combustibili folosiţi în gospodării. 

Decesele premature şi îmbolnăvirile cauzate de poluarea aerului (în interiorul şi exteriorul clădirilor) au costat statele europene 1,6 trilioane de dolari în 2010, ceea ce reprezintă o zecime din Produsul Intern Brut al Uniuni Europene din 2013, susţine Biroul pentru Europa al OMS, în primul său studiu realizat pentru această regiune a globului. 

mai mult...
mai mult...

Parlamentul European: Băuturile alcoolice trebuie să aibă conţinutul caloric înscris pe etichetă

Membrii Parlamentului European susţin că până la sfârşitul anului viitor, Comisia Europeană ar trebui să prezinte o propunere de includere a conţinutului caloric al băuturilor alcoolice pe etichetă.

Eurodeputaţii cer o nouă Strategie UE privind alcoolul, concentrată pe consumul de alcool de către minori şi pe o etichetare la nivel UE care să descurajeze condusul sub influenţa alcoolului şi consumul în timpul sarcinii. 

mai mult...
mai mult...

Poluarea aerului duce la naşterea unor bebeluşi cu greutate mai mică (studiu)

Potrivit unui studiu publicat în revista americană Environmental Health Perspectives, femeile însărcinate expuse la aer poluat în primele săptămâni de sarcină par a naşte copii cu greutate mai mică.

Cercetătorii au studiat femei în ultima perioadă a sarcinii la Beijing, în vara lui 2008. În acest oraş deosebit de poluat, autorităţile chineze au făcut eforturi pentru scăderea poluării aerului cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2008. Femeile care au născut în acea perioadă au adus pe lume bebeluşi cu greutate mai mare decât cei născuţi înainte sau după evenimentul sportiv, conform studiului menţionat.

mai mult...
mai mult...

Caraş-Severin: Autorităţile locale discută din nou despre reabilitarea Sanatoriului Marila

 

 

 

În cadrul Comisiei de Dialog Social din Caraş-Severin s-a dezbătut probabilitatea reabilitării sanatoriului Manila, care funcţionează ca secţie externă a Spitalului Orăşenesc Oraviţa, unde se tratează tuberculoza.  

'De ani de zile, Marila, una dintre cele mai vechi unităţi spitaliceşti de tratare a tuberculozei din sud-estul Europei, se confruntă cu o mare problemă, pe lângă cea a subfinanţării.

mai mult...
mai mult...

Ciurchea (CNAS): Asiguraţii OPSNAJ ar putea primi cardurile centralizat pe instituţii

Preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea, a declarat că cei aproximativ 150.000 de asiguraţi OPSNAJ din întreaga ţară care nu au intrat încă în posesia cardurilor de sănătate ar putea să le primească centralizat prin intermediul instituţiilor. 

"Sortarea cardurilor la OPSNAJ a durat mai mult decât ne-am gândit noi că ar putea să dureze.

mai mult...
mai mult...

Tuberculoza, una dintre cele mai importante probleme de sănătate cu care se confruntă locuitorii Doljului

Tuberculoza este una dintre cele mai importante probleme de sănătate cu care se confruntă locuitorii din Dolj, fapt ce situează judeţul pe primul loc dintre judeţele României în ceea ce priveşte incidenţa globală.
 
Anunţul a fost făcut miercuri de directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, în şedinţa Colegiului Prefectural Dolj, care a spus că problemele de sănătate pentru judeţ pot fi considerate din punct de vedere al indicelui de evidenţă hipertensiunea arterială, diabetul, cardiopatia ischemică cronică, tumorile, ciroza şi hepatite cronice, tulburările mentale şi de comportament, BPCO, boala ulceroasă, bolile cerebro-vasculare.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top