Adulții pot să se îngrașe sau să slăbească unul-două kilograme fără ca anturajul lor să observe (studiu)

Potrivit unui studiu, adulții se pot îngrășa sau slăbi unul-două kg fără ca anturajul lor să vadă diferența, astfel că sărbătorile pot fi și un prilej de bucurii culinare chiar și pentru cei mai grijulii cu silueta lor.

Acest studiu realizat de cercetători de la Universitatea din Toronto și publicat în Medical Daily spune că un adult trebuie să se îngrașe sau să slăbească între 3,5 și 4 kilograme pentru ca diferența să fie percepută de ceilalți.

mai mult...
mai mult...

Prima clinică mobilă a Armatei Salvării, inaugurată la București

Joi, 17 decembrie, a fost inaugurată în București, prima Clinică medicală mobilă a Armatei Salvării, finanțată din granturi norvegiene, în prezenta ambasadorului Regatului Norvegiei în România, Tove Bruvik Westberg.

Peste 300 de oameni, persoane fără adăpost sau care locuiesc în adăposturi improvizate, beneficiază lunar de ajutor din partea echipei Clinicii medicale mobile, dintre aceștia 15% fiind copii. 

mai mult...
mai mult...

Asociațiile de pacienți cu diabet acuză lipsa insulinei din farmacii

Asociațiile de pacienți cu diabet au trimis o scrisoare deschisă autorităților responsabile în care au menționat despre lipsa insulinei din farmacii, din cauza că peste 30% din aceste medicamente sunt exportate.

Sursa citată menționează că, potrivit studiilor de piață, 30% sau un procent mai mare din medicamentele care ar trebui să ajungă la pacienții români "iau calea exportului paralel".

mai mult...
mai mult...

Surditatea a fost asociată statistic cu creșterea riscului suicidar

Potrivit unui număr al publicației franceze "Bulletin Epidémiologique Hebdomadaire" (BEH) dedicat persoanelor cu dizabilități de Glossary Link auz și care a prezentat statistici oficiale îngrijorătoare, tentativele de suicid sunt de două până la trei ori mai frecvente la persoanele cu dizabilități de auz decât la populația generală, din cauza stării de disconfort profunde produse de marginalizarea acestora. 

În Franța, cinci milioane de oameni au deficiențe de auz, viața lor având de suferit.

mai mult...
mai mult...

Un test non-invaziv ar putea ajuta la diagnosticarea unor forme rare de cancer întâlnite la copii

Potrivit unui studiu publicat de Universitatea din Cambridge, cercetătorii britanici au dezvoltat un test non-invaziv ieftin care ar putea ajuta medicii să diagnosticheze unele tipuri de tumori maligne apărute în copilărie. 

Ținta testului este un tip de Glossary Link cancer cunoscut sub numele de cancer al celulelor germinative (embrionare). Acest tip de celule se pot dezvolta devenind tumori, în special în testicule și ovare, locurile în care se află în mod normal.

mai mult...
mai mult...

Numărul infecțiilor alimentare din Uniunea Europeană este în creștere (raport)

Potrivit celul mai recent raport anual elaborat de Autoritatea Europeană pentru Siguranța Alimentară (EFSA) și de Centrul European pentru Monitorizarea Maladiilor (ECDC), numărul infecțiilor alimentare din UE este în creștere.

În 2014 au fost confirmate 2.161 de cazuri de listerioză la oameni, cu 16% în plus față de anul anterior, continuând tendința ascendentă începută în 2008.

mai mult...
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top