Iaşi: Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" a fost dotat cu aparate moderne donate de o fundaţie

 
Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie “Sfânta maria” din Iaşi a primit trei monitoare moderne din partea Fundaţiei Scheherazade, suma la care aparatura de ultimă oră este evaluată fiind de 55.000 de euro.
 
Acestea se adaugă investiţiilor pe care Consiliul Judeţean Iaşi le-a făcut în acest an în echipamente la spital în sumă de aproape 500.000 de euro. Se intampla in Iasi, in vreme ce in tara situatia spitalelor nu e tocmai imbucuratorare. Dotarea cu aparatură de ultimă generaţie se alătură altor investiţii care vor fi efectuate la acelaşi spital.  
 
"În prezent reabilităm fosta clădire de preparare seruri, clădire aflată în incinta spitalului şi care nu mai era folosită. Va fi gata la finalul acestei luni. Cea mai mare parte a consultaţiilor care se dădeau în incinta de spital se vor muta în acea clădire, astfel încât toţi părinţii care vor veni din luna mai cu copii lor nu vor mai urca la etaje unde sunt pacienţi şi unde mediul trebuie să fie aseptic, ci vor merge în această clădire reabilitată şi pusă la dispoziţie de către noi", a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi. 
 
El a adăugat că procesul de reabilitare completă a unităţii medicale amintite va fi încheiat peste patru ani. 
 
"Acest spital, construit acum peste 40 de ani, nu a avut parte niciodată de reparaţii capitale. El a fost proiectat şi construit pentru 270 de paturi, dar din cauza numărului mare de bolnavi a ajuns ca astăzi să aibă peste 650 de pături în aceeaşi clădire. Spaţiile şi fluxurile sunt îngreunate, reparaţia urmând a se realiza fără închiderea spitalului, pe etaje. Suma totală care a reieşit în urma studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic este de 19 milioane de euro", a mai spus şeful CJ Iaşi. 
 
Conform acestuia, există deja un acord exprimat atât de ministrul Nicolae Bănicioiu, cât şi de secretarul de Stat Răzvan Vulcănescu, de a finanţa împreună cu Ministerul Sănătăţii această lucrare. Spitalul are peste 23.000 de metri pătraţi şi deserveşte nu numai cazurile din judeţul Iaşi, ci şi din întreaga Moldovă.
 
Sursa: AGERPRES
Ultima modificareJoi, 15 Octombrie 2015 08:48
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top