Uleiurile cosmetice ajută la o mai bună îngrijire a pielii şi tenului

Medicii dermatologi din Germania susţin că uleiurile cosmetice ajută la o mai bună îngrijire a pielii şi tenului graţie conţinutului lor de vitamine şi substanţe nutritive sănătoase, însă folosite într-o măsură moderată şi cu precauţie. 
 
Uleiurile de înfrumuseţare nu sunt o creaţie nouă. Ele există de mult timp şi au fost utilizate în principal ca ingrediente pentru loţiuni de corp şi creme. Multe dintre aceste uleiuri sunt pe bază de parafină, silicon sau lanolină. 
Există mai multe uleiuri cu parafine, toate realizate din ulei brut. Siliconul este un ulei complet sintetic, cel mai bine cunoscut pentru utilizarea sa în produse pentru păr. Atât parafina, cât şi siliconul au căzut în dizgraţie în ultimii ani pentru că usucă frecvent părul. De asemenea, ele sunt non-degradabile şi, prin urmare, au un impact negativ asupra mediului. Lanolina, pe de altă parte, este un produs natural obţinut din lână de oaie. Este adesea folosită în produsele cosmetice, deoarece ajută la reglarea nivelului de umiditate din piele, relatează DPA.
 
Uleiurile pe bază de plante au început recent să joace un rol mai important în industria cosmetică. Acest lucru se datorează în mare măsură reputaţiei de fi produse naturale, precum şi efectului lor benefic asupra pielii, potrivit dermatologului Joerg Fraenken. "Utilizarea în creştere a uleiurilor din plante este o evoluţie pozitivă, deoarece acestea completează uleiurile naturale ale pielii şi ajută pielea să se regenereze".
 
Aceste uleiuri au un nivel ridicat de grăsimi nesaturate, cum ar fi acidul linoleic. Multe uleiuri cosmetice sunt foarte hidratante şi sunt excelente pentru a înmuia şi hidrata părul uscat şi pielea, explică, la rândul său, profesorul dermatolog Volker Steinkraus. 
 
Dar în cazul persoanelor cu ten gras se obţine efectul opus. Uleiurile pentru frumuseţe pot duce la acnee deoarece conţinutul de grăsime este pur şi simplu prea mare pentru acest tip de piele. Dermatologii recomandă ca persoanele care suferă de iritaţii ale pielii şi alergii să fie precaute când utilizează astfel de uleiuri. Ei recomandă testarea unei zone mici de piele cu ulei pentru a vedea dacă apar mâncărimi sau orice alte efecte secundare neplăcute.
 
În afară de uleiurile pentru piele, sunt foarte utilizate şi uleiurile pentru păr. Uleiurile au fost timp de mulţi ani un ingredient în şampoane şi tratamente de păr, dar acum ele sunt vândute ca produse de sine stătătoare.
 
"Textura uleiurilor moderne de păr nu este nici pe departe la fel de grasă precum s-ar putea crede. De fapt, ele sunt atât de degresate încât pot fi utilizate chiar şi pentru un păr foarte fin, fără a provoca probleme", explică Roberto Laraia, director de artă la Asociaţia hair-stiliştilor germani. "Există chiar şampoane de curăţare profundă, care folosesc ulei de păr pentru a curăţa reziduurile", spune el. Uleiurile de curăţare în profunzime sunt utilizate atunci când părul devine aspru din cauza clătirii insuficiente după utilizarea şamponului. 
 
Împreună cu aceste noi utilizări ale uleiurilor cosmetice există şi utilizările clasice pentru prevenirea unor fenomene precum părul uscat sau vârfuri despicate, pentru că uleiurile nu sunt compatibile numai cu pielea, ci se potrivesc şi cu uleiurile naturale din păr. Uleiurile din plante în special se aseamănă îndeaproape cu uleiurile naturale care păstrează părul hidratat.
 
Sursa: AGERPRES
 
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top