Au fost descifrate mecanismele de transmitere a obezităţii de la mamă la copil

Potrivit unui studiu efectuat de cercetători australieni, a fost descifrat un mecanism cheie care ar putea explica transmisia obezităţii de la mamă la copil, precum şi dificultatea femeilor supraponderale de a rămâne însărcinate. 
 
Mamele obeze "transmit" probleme metabolice bebeluşilor lor prin schimbările care survin în mitocondriile ovulelor lor înainte de a avea loc concepţia, se arată în studiul condus de experta în biologie genetică Rebecca Robker şi publicat de revista Development.
 
Rebecca Robker, biolog la Universitatea din Adelaide, a observat că femeile obeze nu răspund bine la tratamentele de fertilitate şi că au o mai mare tendinţă spre avortul spontan, indiferent dacă modul de concepţie este natural sau nu. 
 
Studiul a relevat că ovulele şoarecilor de laborator care au probleme de Glossary Link obezitate se deosebesc în unele aspecte de cele ale semenilor lor mai slabi. O astfel de diferenţă s-a observat în mitocondriile care produc energia de care are nevoie activitatea celulară şi care în cazul cobailor erau deteriorate sau disfuncţionale.
 
S-a descoperit de asemenea o cantitate mai redusă de ADN mitocondrial la embrionii şoarecilor de laborator obezi într-o gamă mai mare de ţesuturi din inimă, ficat, muşchi sau rinichi, inclusiv când aceşti embrioni au fost implantaţi în uterul unui femele slabe. 
 
Cercetătorii au reuşit să contracareze aceste disfuncţii la ovulele şoarecilor de laborator prin medicamente care au redus stresul celular, fapt ce deschide posibilitatea creării pe viitor a unui tratament pentru femeile obeze.
 
Sursa: AGERPRES
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top