OMS: Depresia, principala boală de care suferă adolescenţii

 
Conform unui raport publicat de OMS referitor la sănătatea adolescenţilor, depresia este principala cauză a îmbolnăvirii şi invalidităţii în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani.
 
Totodată, OMS afirmă că cele trei principale cauze de deces în rândul adolescenţilor la nivel mondial sunt 'accidentele rutiere, sida şi sinuciderea'. În 2012, 1,3 milioane de adolescenţi au murit în întreaga lume. 
Este pentru prima dată când OMS publică un raport complet dedicat problemelor de sănătate care-i afectează pe adolescenţi. Aceste probleme sunt legate de consumul de ţigări, droguri şi alcool, sida, sănătatea mintală, alimentaţia, sexualitatea şi violenţa. 'Lumea nu acordă suficientă atenţie sănătăţii adolescenţilor', a declarat medicul Flavia Bustreo, director general adjunct pentru sănătatea femeilor şi a copiilor din cadrul OMS.
 
Băieţii sunt mai afectaţi decât fetele de accidentele rutiere, cu o rată de mortalitate de trei ori mai mare. În general, depresia este cauza numărul unu a îmbolnăvirilor la această grupă de vârstă, iar sinuciderea este cea de-a treia cauză a mortalităţii în rândul adolescenţilor. Unele studii arată că toate persoanele cu probleme de sănătate mintală au prezentat primele simptome de boală începând cu vârsta de 14 ani. De aceea, OMS atrage atenţia că, dacă adolescenţii ar fi trataţi la timp, acest lucru ar putea preveni decese şi evita 'suferinţe pe durata întregii vieţi'.
Sursa: AGERPRES
 
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top