Studiu: Exerciţiile fizice sunt cel mai bun remediu împotriva demenţei

Potrivit unui studiu desfăşurat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Cardiff (Ţara Galilor), până în anul 2050, numărul persoanelor care vor avea o formă de demenţă ar urma să se tripleze.
 
Miercuri urmează să aibă loc la Londra un summit al G8 consacrat acestei boli, informează 20minutes.fr. Cel mai bun remediu împotriva degenerescenţei cognitive este, cel puţin în prezent, practicarea zilnică de exerciţii fizice timp de 30 de minute, cinci zile pe săptămână, arată cel mai vast studiu întreprins până astăzi.  
 
 
Cercetătorii au observat 2.235 de persoane cu vârste cuprinse între 25 şi 49 de ani începând din 1979. Concluziile lor se rezumă în general la cunoscuta maximă 'minte sănătoasă în corp sănătos'. Ei au identificat cinci factori care scad riscul formelor de demenţă, printre care boala Alzheimer: exerciţiile fizice, lipsa fumatului, o greutate normală, alimentaţie echilibrată şi lipsa alcoolului în exces. Potrivit lor, cel mai puternic impact îl au exerciţiile fizice. Cei care respectă patru din cei cinci factori prezintă un nivel de demenţă şi Glossary Link declin cognitiv cu 60% mai mic decât cei care nu ţin seama de niciunul.  
 
 
Studiul mai arată că nu este nevoie de exerciţii practicate la sala de gimnastică: mersul pe jos zilnic, o jumătate de oră în pas alert, asociat cu o alimentaţie echilibrată sunt de ajuns pentru o bună igienă a vieţii.
 
Sursa: AGERPRES
 
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top