Furturi de aparatură medicală de la Spitalul Clinic Județean Mureș

sfaturimedicale.roDe la Spitalul Clinic Județean Mureș au dispărut în ultimii doi ani materiale sanitare și aparatură medicală a căror valoare se ridică la peste 110.000 lei (1,1 miliarde de lei vechi), în 2004, și la 40.000 lei (400 milioane de lei vechi), în 2005, a
anunțat șeful Direcției de Sănătate Publică Mureș, Silviu Morariu.
Dr. Morariu a spus, luni, într-o conferință de presă, că pe lista aparatelor care au dispărut din spital în 2004 figurează un microscop, un defibrilator manual și un monitor electrocardiograf, iar 2005 s-a furat un laser terapeutic și calculator complet echipat.
Directorul Spitalului Clinic Județean Mureș, dr. Lucian Băilă, a declarat, la rândul său, că are cunoștință de trei anchete demarate de poliție.
"Putem încerca să furăm ceva acum și vă garantez că reușim. Spitalul nu este instituție militarizată, iar afluxul de oameni, inclusiv aparținători, este foarte mare", a arătat Băilă, care a precizat că fenomenul nu poate fi controlat.
Dr. Lucian Băilă a spus că și lui i-a dispărut, în urmă cu câțiva ani, bicicleta de lângă casa portarului, în timp ce șeful DSP Mureș susține că a rămas fără aparatul foto personal, la serviciu.
/Rompres/
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top