În România se consumă într-un an o cutie cu vitamine pe cap de locuitor

sfaturimedicale.roÎn România se consumă într-un an o cutie cu vitamine pe cap de locuitor, în timp ce în Cehia, o țară mult mai mică decât România, consumul este de șase cutii pe an pe cap de locuitor. În același timp, în Polonia se consumă de 20 de cutii de
vitamine pe cap de locuitor, a declarat, joi,  Roberto Musneci, vicepreședinte și director regional Europa de Sud-Est GlaxoSmithKline.
Aproape 18% dintre români consumă frecvent minerale și vitamine, aceasta însemnând un consum frecvent de o tabletă pe zi sau mai multe. Numai 27% dintre români utilizează multivitamine și minerale. Se impune deci o educație în acest sens, a subliniat Roberto Musneci.
Informațiile au fost făcute publice joi, cu prilejul lansării noii prezentări a Eurovita multiminerale, care se adugă într-o gamă de alte 14 produse. Dintre acestea, opt pot fi găsite sub formă de tablete- respectiv Eurovita multiminerale, Eurovita Gingseng, Eurovita cu fier, Eurovita artromin, Eurovita pentru păr și unghii, Eurovita colestativ, Eurovita apetit, Eurovita antistres, iar șapte - sub formă efervescentă.
Cu aproximativ un milion de pachete consumate în 2004 și o creștere de 46% a cifrei de vânzări Eurovita își propune pentru viitor o nouă ambiție, aceea de a fi în casele unui număr cât mai mare de români, a adăugat vicepreședintele pentru Europa de Sud-Est a GlaxoSmithKline. Eurovita are acum garanția calității GSK, unul dintre liderii mondiali ai industriei farmaceutice, și aceasta este certificată prin apariția pe noile pachete a siglei GlaxoSmithKline alături de cea de Eurofarm, producătorul acestei game de vitamine și multiminerale.
Dr. Julieta Cristescu de la Centrul de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice din cadrul Institutului "Paulescu" a relevat că suplimentarea alimentației cu vitamine și minerale este departe de a fi o modă în condițiile unui stil de viață în care stresul, alimentația incompletă, dezechilibrată, unilaterală sunt factori predominanți, aportul de vitamine și minerale este absolut necesar pentru menținerea echilibrului organismului. De asemenea, în condiții patologice cum sunt bolile cronice organismul este deficitar în resurse de vitamine și minerale. Carențele de vitamine și minerale se manifestă la început printr-o stare de oboseală permanentă, tonus fizic și psihic diminuat, lipsa de concentrare pot duce chiar și la probleme de sănătate grave mult mai greu de remediat, a explicat dr. Julieta Cristescu. Ea a mai spus că Organizația Mondială a Sănătății recomandă un echilibru între dozarea vitaminelor și mineralelor.
Dr. Julieta Cristescu s-a referit și la o alimentație sănătoasă care nu întotdeauna poate aduce întregul necesar de vitamine și minerale și atunci se apelează la suplimente. Ea a exemplificat că o serie de vitamine și minerale ajută la buna funcționare a organismului însă luate în dozele sau în asocierile prescrise. De pildă, vitamina E este un foarte important antioxidant dar ea nu-și îndeplinește rolul dacă nu se ia împreună cu Seleniu.
/Rompres/


Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top