Cursuri de terapie prin mișcare, artă, muzică și joc

Psihologii de la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională /CITOIA/ Odobești se specializează în terapii prin mișcare, artă, muzică și joc în cadrul unui program al Fundației de Sprijin Comunitar, transmite corespondentul Rompres.

Conform Corinei Sandu, psiholog la CITOIA, terapia prin mișcare, artă, muzică și joc a asistaților cu retard mental are ca scop descoperirea unor aptitudini a acestora și punerea în valoare ale talentelor native ale retardaților. "și până acum la CITOIA au fost aplicate astfel de terapii, într-un cadru neconvențional însă. Vă putem spune că asistații reacționează foarte bine la muzica clasică care îi calmează", a precizat psihologul Corina Sandu.
Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Odobești ocrotește 314 asistați din care mai bine de 90 la sută au retard intelectual. Aceștia sunt organizați pe mai multe ateliere în cadrul terapiilor ocupaționale, atelierul de tâmplărie-mobilă și cel de lumânări aducând, anual, la bugetul instituției un profit de aproximativ 1,2 miliarde lei.

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top