Rezultate încurajatoare ale unui nou medicament împotriva cancerului avansat la stomac

sfaturimedicale.roGrupul farmaceutic american a anunțat ca  medicamentul său experimental Sutent a dublat timpul de supraviețuire a persoanelor bolnave de un anumit tip de Glossary Link cancer la stomac avansat și a redus tumorile, potrivit rezultatelor unor teste clinice, relatează AFP.
class="MsoNormal" style="MARGIN: 0cm 0cm 0pt">Acest test, efectuat pe 300 de bolnavi care sufereau de tumori maligne gastro-intestinale devenite rezistente cu Gleevec (un tratament al grupului Novartis) este ultimul înainte ca Pfizer să ceară FDA, autoritatea federală americană pentru reglementarea medicamentelor, aprobarea pentru comercializarea Sutent (sunitinib malate).
Rezultatele acestui test clinic, date publicității la conferința anuală a American Society of Clinical Oncology (ASCO), au arătat că Sutent a blocat timp de 6,3 luni progresia tumorilor și a mărit perioada de supraviețuire a bolnavilor cu circa 50% în comparație cu cei tratați cu un placebo.
Testele clinice au dat de asemenea rezultate încurajatoare în cazul cancerelor avansate la rinichi, sâni sau tumorilor neuroendocrine care au intrat în Glossary Link metastază, potrivit unor studii prezentate de asemenea la conferința desfășurată la Orlando (Florida).
(Rompres)

1 comentariu

  • gabi
    gabi Miercuri, 14 Noiembrie 2012 14:19 Link

    de ce nu-l scot pe piata?de ce lasa atatia oameni sa se chinuie?de ce nu-l recomanda medicul?sunt atat de multe care fac bine la cancer dar noi tot nu avem solutii...eu cred ca nu se vrea.sunt interese financiare la mijloc...asta e romania..

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top