Stiri Sanatate

Invata homeopatia de la un maestru: Dr. Sunirmal Sarkar

Workshop de Materia Medica Clinica comparativa in cazuri patologice avansate prin demonstratii de cazuri inregistrate si live.
 Perioada; 23-24 mai 2015


Dr. Sunirmal Sarkar:
Medic Homeopat în Kalkuta și Profesor la Academia The Other Song din Mumbai, India. Are experiență clinică de peste 30 de ani, practica sa zilnică incluzând 100 de cazuri patologice avansate, din care jumătate patologie oncologică. Este un maestru al Materiei Medica Homeopatice pe care, cu generozitate, dorește să ne ajute să ne-o însușim pentru a aborda cu mai multă încredere cazurile patologice avansate.

mai mult...

Tuberculoza, una dintre cele mai importante probleme de sănătate cu care se confruntă locuitorii Doljului

Tuberculoza este una dintre cele mai importante probleme de sănătate cu care se confruntă locuitorii din Dolj, fapt ce situează judeţul pe primul loc dintre judeţele României în ceea ce priveşte incidenţa globală.
 
Anunţul a fost făcut miercuri de directorul DSP Dolj, Ludmila Prunariu, în şedinţa Colegiului Prefectural Dolj, care a spus că problemele de sănătate pentru judeţ pot fi considerate din punct de vedere al indicelui de evidenţă hipertensiunea arterială, diabetul, cardiopatia ischemică cronică, tumorile, ciroza şi hepatite cronice, tulburările mentale şi de comportament, BPCO, boala ulceroasă, bolile cerebro-vasculare.
mai mult...

Noi molecule ar putea intra pe lista de compensate şi gratuite în a doua jumătate a lunii mai

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Alin Ţucmeanu, a declarat că peste 45 de molecule noi ar putea fi introduse pe lista de medicamente compensate şi gratuite prin intermediul contractelor cost-volum în a doua jumătate a lunii mai. 
 
"Pentru 45 de molecule sunt deja emise decizii şi alte 68 de molecule sunt în contestaţii. Vor intra mai mult de 45 de molecule, pentru că în două săptămâni se vor rezolva contestaţiile. Moleculele vor fi pentru afecţiunile cronice, pacienţii cu afecţiuni oncologice, diabet, boli infecţioase. 
mai mult...

Mehedinţi: SJU a achiziţionat cititoarele pentru cardurile de sănătate

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe (SJU) din Drobeta Turnu Severin, dr. Marinică Stoian, a declarat că unitatea spitalicească a achiziţionat 50 de cititoare de carduri pentru toate secţiile aflate în circuitul medical şi pentru ambulatoriu.
 
Potrivit sursei citate, începând cu 1 mai serviciile de asistenţă medicală primară şi asistenţa medicală ambulatorie prevăzută în pachetul de bază vor fi acordate numai pe baza utilizării cardului de sănătate.
mai mult...

Dan Gaiţă (cardiolog): 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare

Profesorul doctor Dan Gaiţă de la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara a declarat în cadrul Conferinţei anuale de aterotromboză că aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare. 
 
"Dintre cele aproximativ 250.000 de persoane care mor anual în România, 150.000 mor din cauza bolilor cardiovasculare, boli cardiovasculare însemnând 80-90% ateroscleroză şi complicaţiile ei. 
mai mult...

Microbiota umană este radical modificată de modul modern de viaţă (studiu)

Potrivit unui studiu realizat pe o comunitate izolată de amerindieni din jungla Amazoniană, ecosistemul de microorganisme simbiote, bacterii şi microbi care trăiesc pe şi în interiorul organismului uman şi care constituie microbiota, asigurând între altele, funcţii digestive şi imunitare pentru organismul uman, este foarte diferit la oamenii care trăiau în societăţi primitive faţă de oamenii moderni.
 
Studiul, publicat la sfârşitul săptămânii trecute în revista Science Advances, se bazează pe analiza comparativă a microbilor care trăiesc în stomacul, intestinul, gura şi pe pielea ameridienilor faţă de microbiota oamenilor care duc o existenţă modernă şi demonstrează cât de mari sunt modificările pe care le poate produce  stilul de viaţă modern.
mai mult...

Medicamentele contrafăcute sau de proastă calitate ameninţă progresele realizate împotriva bolilor grave

Cercetători americani au avertizat că medicamentele contrafăcute sau cele de calitate proastă reprezintă o ameninţare gravă care ar putea compromite decenii de progrese realizate în întreaga lume împotriva unor boli precum SIDA, paludismul sau tuberculoza.
 
Aproximativ 41% din cele 17.000 de eşantioane de medicamente testate nu au corespuns normelor de calitate necesare, potrivit cercetărilor realizate pe baza a 17 studii şi ale căror rezultate au fost publicate de American Journal of Tropical Medicine and Hygiene.
mai mult...

Iaşi: Spitalul pentru Copii "Sf. Maria" a fost dotat cu aparate moderne donate de o fundaţie

 
Secţia Anestezie şi Terapie Intensivă a Spitalului de Pediatrie “Sfânta maria” din Iaşi a primit trei monitoare moderne din partea Fundaţiei Scheherazade, suma la care aparatura de ultimă oră este evaluată fiind de 55.000 de euro.
 
Acestea se adaugă investiţiilor pe care Consiliul Judeţean Iaşi le-a făcut în acest an în echipamente la spital în sumă de aproape 500.000 de euro. Se intampla in Iasi, in vreme ce in tara situatia spitalelor nu e tocmai imbucuratorare. Dotarea cu aparatură de ultimă generaţie se alătură altor investiţii care vor fi efectuate la acelaşi spital.  
mai mult...

Diagnosticarea precoce, screeningul şi incluziunea socială - priorităţi pentru copiii bolnavi de autism

Luni, 20 aprilie, a avut loc conferinţa naţională “Împreună suntem o voce!”, în cadrul căreia s-au dezbătut probleme precum diagnosticarea precoce, screeningul şi incluziunea socială a copiilor bolnavi de autism, probleme semnalate de Federaţia pentru Drepturi şi Resurse pentru Persoanele cu Tulburări în Spectrul Autist.
 
"Este nevoie ca şcoala să fie incluzivă, să avem centre sociale de zi pentru copii, în care ei să poată avea acces la intervenţii de specialitate, programe de suport şi servicii pentru adulţi care sunt lipsiţi de orice sprijin. 
mai mult...

Centru de transplant de celule stem, inaugurat la Spitalul Universitar

Luni, 20 aprilie, a fost inaugurat la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), un centru nou de transplant de celule stem, cel de-al cincilea din România. Crearea centrului a fost posibilă datorită investiţiei de 600.000 euro realizată de Asociaţia Dăruieşte Viaţă, cu sprijinul sponsorilor.
 
Centrul dispune de cinci camere sterile dotate cu paturi electrice de terapie intensivă, staţie de monitorizare funcţii vitale şi beneficiază de cel mai modern sistem de filtrare a aerului, presiune pozitivă şi flux laminar. 
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top