Trebuie să consult un medic înainte de a începe un program de antrenament?

ecercitii_medic.jpgDacă sunteți sănătos și nu aveți un istoric familial de boli cardiovasculare, probabil că puteți începe un program de antrenament de intensitate moderată fără să fiți examinat medical, chiar și în cazul în care n-ați mai făcut activități fizice de mulți ard. Totuși, în următoarele situații este bine să discutați cu medicul dumneavoastră.

•În familia  dumneavoastră sunt cunoscute cazuri de pro­bleme cardiovasculare înainte de vârsta de 55 de ani.
•Suferiți de o boală cardiacă, pulmonară,  hepatică   sau renală.

•Suferiți  de  Glossary Link hipertensiune arterială, aveți colesterolul sangvin crescut, suferiți de diabet, Glossary Link artroză, Glossary Link osteoporoză sau astm.
•Fumați.
•Aveți un exces de greutate important.
•Nu sunteți sigur cu privire la starea dumneavoastră de sănătate.

De   asemenea,   consultați medicul dacă aveți amețeli, dureri sau o stare de jenă în zona   pieptului   în   timpul exercițiilor sau dacă respi­rația    devine    dificilă după  un efort  fizic ușor.

Dacă faceți trata­ment cu anumite medicamente este bine să vă întrebați medicul dacă tre­buie ajustate dozele sau pun anumite probleme legate de exercițiile    fizice. De exemplu, dacă suferiți de diabet, exercițiile pot avea ca   efect   scăderea glicemiei. în conse­cință, veți avea nevoie de   doze   mai   mici   de insulina sau alte medicamente antidiabetice.

1 comentariu

  • Shahruk
    Shahruk Joi, 01 Martie 2012 07:18 Link

    Romanii mereu au fost vetemenhi cu religia. Dupa revolutie si chiar si acum o gramada de preotii predicau minicuni ieftine despre ,,sectanti . ,,Sectantii fiind alte culturi crestine gen Baptisti. In Romania nu exista respect fata de alte religii.

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top