Cel mai bun sport

two-friends-walking.jpgStim bine ca trebuie sa facem mai multa miscare pentru a ne mentineintr-o buna forma fizica si psihica, dar cand  sa ne mai ducem si lasala? Dupa serviciu suntem prea obositi si stresati, iar in week-end nustim ce treburi gospodaresti sa rezolvam mai intai. Totusi este absolutnecesar sa facem miscare.Fiziologii americani de la Universitatea dinBoston ne ofera o solutie mai la indemana: mersul pe jos.

Mersul pe jos este cel mai ieftin mijloc de a ne feri de boala, de a scapa de stres si de a ne prelungi viata.Nu este nevoie sa alergati zeci de ture de parc.Este suficient ca de 3-4 ori pe saptamana  sa va plimbati cate 30-40 de minute. Un mare avantaj al acestui sport este ca va permite sa decideti in functie de programul Dvs.  in ce moment il veti practica. Pe scurt, iata ce beneficii va pot aduce aceste plimbari:
- Silueta de invidiat. Saptamanal veti reusi sa ardeti in acest fel 1000- 1500 de calorii  fara sa fiti nevoit sa urmati  vreun  regim alimentar restrictiv. Conditia este sa dati dovada de perseverenta.
- Glossary Link Imunitate crescuta.Mersul pe jos intareste sistemul imunitar, ceea ce insemna ca veti fi mai protejat impotriva bolilor infectioase.Organismul nu va mai ceda atat  de usor in fata racelilor  si a gripei.
- Somn odihnitor. Cercetatorii au dovedit-o clar: sa fii activ in timpul zilei inseamna sa dormi mai bine noaptea. Nu uitati insa ca nu este bine sa faceti prea multa miscare dupa ora 18.30.
- Adio stres. Peste 200 de studii din intreaga lume au ajuns la concluzia ca miscarea, in special plimbarea, reprezinta  un real Glossary Link antidot impotriva stresului.

Practicarea unei activitati fizice regulate (plimbare, inot, alergare etc.) previne aparitia multor afectiuni grave, printre care bolile de inima, hipertensiunea dar si anumite tipuri de cancere. Studiile au demonstrat ca femeile cu varsta sub 40  de ani care practica 4 ore de activitate fizica pe saptamana isi reduc riscul de a face Glossary Link cancer la san cu peste 50%.

1 comentariu

  • ana
    ana Miercuri, 17 Octombrie 2012 18:37 Link

    este foarte corect

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top