Activitatea fizică este recomandată tuturor

În scopul reducerii riscului de afecțiuni cronice la adulți, specialiștiirecomandă activitate fizică de intensitate moderată, cel puțin 30 minute pe zi,cât mai multe zile pe săptămână, în plus față de activitatea obișnuită de laserviciu sau de acasă.
Pentru majoritatea indivizilor
, beneficii majore pot fi obținute prin angajareaîn activități fizice de intensitate mai mare și durată mai lungă, recomandămedicii.
În vederea păstrării unui echilibru al greutății corporale și prevenirii creșteriiponderale, la adulți se recomandă activitate fizică de intensitate moderată -ridicată, timp de minim 60 de minute pe zi, cât mai multe zile pe săptămână,fără a depăși în același timp recomandările privind aportul caloric.
Pentru susținerea scăderii ponderale la adulți se recomandă activitate fizicăde intensitate moderată, timp de 60-90 minute pe zi, fără a depășirecomandările privind aportul caloric.
Copiilor și adolescenților li se recomandă activitate fizică de minim 60 deminute pe zi, preferabil în fiecare zi a săptămânii, iar pentru femeileînsărcinate, în absența unor complicații medicale sau obstetricale, serecomandă activitate fizică de intensitate moderată de minim 30 de minute pezi, cât mai multe zile pe săptămână. În plus, este de preferat evitareaactivităților cu risc crescut de cădere sau traumatisme abdominale.
Femeile care alăptează trebuie să știe că niciun exercițiu fizic, regulat sausporadic nu afectează negativ capacitatea mamei de a alăpta.
Vârstnicii pot face activitate fizică regulată, în vederea reducerii declinuluifuncțional asociat cu înaintarea în vârstă și obținerii celorlalte beneficiiidentificate la adulți.
Medici recomandă în special în perioada sărbătorilor după mesele copioase multeplimbări.
De altfel, potrivit unor recente studii cetățenii din UE fac puțină mișcare șiconsumă mult prea mult, ceea ce a dus la creșterea substanțială șiîngrijorătoare a excesului de greutate și a obezității.
/Rompres/
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top