O persoană adultă trebuie să facă zilnic 30-60 de minute de exerciții fizice

Mersul pe jos seara este cel mai bun mijloc pentru combatereastresului, au stabilit specialiștii înnutriție și boli metabolice.
Prof. dr. Dan Cheța, președintele Fundației pentru Alimentație Sănătoasă, adeclarat, vineri, într-o conferință de presă
, la lansarea concursului "6kilometri pe jos", că nu există odietă alimentară care poate fi urmată de toți cei interesați în a slăbi.Fiecare individ are o particularitate și regimul trebuie personalizat.
Prof. dr. Dan Cheța a subliniat că alimentația trebuie să fie echilibrată,variată și personalizată. Piramida alimentației a fost schimbată, adăugându-sepe lângă alimente și mișcarea. Astfel, zilnic o persoană adultă trebuie să facămișcare între 30 de minute și 60 de minute. Exercițiile fizice pot firepartizate pe toată durata zilei, dar esențial este ca acestea să fieconstante.
Activitatea fizică desfășurată trebuie să țină seama și de eventualele bolicronice ale fiecărui individ. Persoanele obeze trebuie să facă între 60-90 deminute pe zi activitate fizică. Activitatea fizică regulată și reducereasedentarismului contribuie la menținerea sănătății.
În ceea ce-i privește pe copii și adolescenți, aceștia trebuie să facă minimum60 de minute mișcare zilnic, o femeie însărcinată - 30 de minute pe ziactivitate fizică moderată, pentru cele care alăptează neexistând nici un felde restricții.
și vârstnicii trebuie să facă exerciții fizice regulat, dar activitatea fizicăa acestora va fi moderată, a precizat, la rândul său, dr. Emilia Ursu, de laInstitutul de Boli de Nutriție și Metabolice "Nicolae Paulescu".
Asociația Jurnaliștilor din Domeniul Medical și Fundația pentru o AlimentațieSănătoasă au lansat concursul pentru jurnaliști '6 kilometri pe zi'.
Concursul își propune să contribuie la educarea publicului larg, prinintermediul materialelor de presă, laprevenirea riscului de apariție a bolilor cardiovasculare și a diabetuluizaharat de tip 2. Vor fi premiate materialele cele mai convingătoare și maibine realizate jurnalistic, care să determine publicul larg să evitesedentarismul, să adopte un stil de viață activ și o dietă sănătoasă.
Concursul '6 kilometri pe zi' va premia efortul făcut de jurnaliști în 2007pentru promovarea unei vieți active și a exercițiului fizic, premiile oferiteconstând în echipamente sportive. Fiecare material de presă va fi evaluat de unjuriu format din experți în domeniul medical și jurnalistic, respectiv membriai Fundației pentru o Alimentație Sănătoasă și cadre didactice de la Facultateade Jurnalism și științele Comunicării.
Juriul va fi format din: prof. dr. Dan Cheța, conf. Marian Petcu, lectoruniv. Romina Surugiu. La concurs poateparticipa orice material de presă scris sau difuzat între 1 ianuarie-15noiembrie 2007.
Câștigătorii vor fi anunțați pe data de 14 decembrie. Premiile constau învouchere pentru echipament sportiv în valoare de 500 de euro și vor fi acordatepentru: cel mai bun articol din presa scrisă; cel mai bun articol dinaudiovizual; cel mai bun articol online.
Toți participanții vor primi premii surpriză.
/Rompres/

1 comentariu

  • Severo
    Severo Vineri, 22 Iunie 2012 04:17 Link

    "buna...in seara asta m'am intors si eu de la lacul sfatna ana...si vreau sa zic ca a fost foarte frumos.....ne am campat cu cortul langa cabana sfatna ana si vreau sa zic ca a fost foarte tare pentru ca seara cum se intuneca vin ursii in speranta ca vor gasi si ei ceva de mancare...dar norocul nostru a fost ca acolo sunt caini care sunt destul de inteligenti......seara fiecare caine isi alege cate un ""stapan"" si ii pazeste cortul pana dimineata....iar daca vine ursul toti cainii sar pe el....azi noapte a fost foarte distractiv la un moment dat....venise vreo 3 ursi...si deja cei campati din juru nostru nu mai aveau foc de tabara si s au bagat la somn.......si intre timp si au facut aparitia si ursii in camping....la un moment dat era un urs la un cos de gunoi care se balansa....si a fost atat de comic ca zici ca se dadea in leagan:)))"

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top