Ridicarea ganterelor și halterelor pentru femeile care au avut cancer mamar

sfaturimedicale.roAproximativ 80 la sută dintre femeile care au urmat, de două ori pe săptămână, un antrenament cu gantere și haltere, au obținut rezultate superioare într-o anchetă privind calitatea vieții, față de participantele din grupul martor /care nu s-au antrenat
/, cu 51 la sută, afirmă o echipă de cercetători, într-un studiu ce urmează să apară în numărul următor al revistei " Glossary Link Cancer".
Avantajele fizice și psihologice ale exercițiului sunt bine cunoscute. Dar acest studiu este primul care examinează, cu ajutorul unei metodologii științifice, modul în care practicarea ridicării ganterelor și halterelor le ajută pe femeile care au avut cancer la sân.
Cercetătorii au recrutat 86 de femei din regiunea Minneapolis-St. Paul, din Statele Unite ale Americii, în 2001 și 2002. Fiecare dintre participantele la studiu a urmat un tratament reușit contra cancerului mamar în ultimii trei ani.
Jumătate dintre femei au fost repartizate într-un grup de exercițiu. Timp de trei luni, ele au fost urmărite de un antrenor, și au ridicat gantere și haltere în cursul a două ședințe săptămânale. Apoi, ele au fost incitate să își continue antrenamentul încă trei luni. Cel de-al doilea grup nu a avut un program de acest gen. După aceea, cercetătorii le-au pus întrebări femeilor din ambele grupuri despre starea lor fizică, fericirea conjugală, activitatea sexuală și alte aspecte ale vieții lor.
Femeile din grupul care s-a antrenat ridicând gantere și haltere au manifestat o ușoară ameliorare față de membrele grupului martor, notează dr. Len Lichtenfeld, din cadrul Societății Americane pentru Cancer. Cu toate acestea, femeile din grupul de exercițiu au spus că simt că au mai multă forță, un ritm mai alert și o mai mare încredere în ele în urma antrenamentului. Se pare că aceste ședințe de antrenament le-au ajutat să preia controlul asupra trupului lor, afirmă cercetătorii, citați de site-ul cotidianului canadian online Le Matinternet.
/Rompres/
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top