Sport

Mersul pe bicicletă

Căutați un mijloc de transport sănătos, rapid, ecologic și distractiv în același timp? Ei bine, bicicleta poate fi exact ceea ce vă trebuie. Iată 5 motive întemeiate pentru a (re)începe să mergeți pe bicicletă.

mai mult...

Trebuie să consult un medic înainte de a începe un program de antrenament?

ecercitii_medic.jpgDacă sunteți sănătos și nu aveți un istoric familial de boli cardiovasculare, probabil că puteți începe un program de antrenament de intensitate moderată fără să fiți examinat medical, chiar și în cazul în care n-ați mai făcut activități fizice de mulți ard. Totuși, în următoarele situații este bine să discutați cu medicul dumneavoastră.

•În familia  dumneavoastră sunt cunoscute cazuri de pro­bleme cardiovasculare înainte de vârsta de 55 de ani.
•Suferiți de o boală cardiacă, pulmonară,  hepatică   sau renală.

mai mult...

Cel mai bun sport

two-friends-walking.jpgStim bine ca trebuie sa facem mai multa miscare pentru a ne mentineintr-o buna forma fizica si psihica, dar cand  sa ne mai ducem si lasala? Dupa serviciu suntem prea obositi si stresati, iar in week-end nustim ce treburi gospodaresti sa rezolvam mai intai. Totusi este absolutnecesar sa facem miscare.Fiziologii americani de la Universitatea dinBoston ne ofera o solutie mai la indemana: mersul pe jos.
mai mult...

Activitatea fizică este recomandată tuturor

În scopul reducerii riscului de afecțiuni cronice la adulți, specialiștiirecomandă activitate fizică de intensitate moderată, cel puțin 30 minute pe zi,cât mai multe zile pe săptămână, în plus față de activitatea obișnuită de laserviciu sau de acasă.
Pentru majoritatea indivizilor
mai mult...

Sportul în timpul menstruației

sfaturimedicale.roDeși participarea femeilor la diferite sporturi a crescut semnificativ în ultimii ani, acestea totuși au rămas mult în urmă față de bărbați. Acest lucru se întâmplă din cauza problemelor legate de menstruație și de reproducere. Până de curând femeilor le era interzis sportul în timp ce erau însărcinate sau în timpul menstruației întrucât se considera că exercițiile fizice în aceste perioade puteau fi dăunătoare.
mai mult...

Ardeți grăsimile mai repede!

sfaturimedicale.roștiți povestea iepurelui și a broaștei țestoase? Ei bine, același model se poate aplica și exercițiilor de fitness. Nu trebuie să grăbiți pasul pentru ca exercițiile să devină mai eficiente pentru arderea grăsimilor. De fapt, o încetinire ca cea a broaștei țestoase este extrem de eficientă pentru a câștiga cursa spre un organism sănătos.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top