Retete Sanatate

Dependența de junk-food

Oricât de mult s-ar strădui, unele persoane nu pot rezista în fața alimentelor junk-food. Hamburgeri, cartofi prăjiți, hot-dog, pizza, dulciuri... toate alimentele nesănătoase le ispitesc atât papilele gustative, cât și creierul.

mai mult...

5 alimente hipercalorice

Descoperiți topul celor 5 alimente care sunt considerate „bombe calorice” sau „dușmani de temut ai siluetei”. Cu toate acestea, ele sunt foarte valoroase din punct de vedere nutrițional și facem o mare greșeală dacă ne privăm de beneficiile lor.

mai mult...

Ghid pentru dieta fără gluten

Persoanele care suferă de boala celiacă nu pot tolera produsele sau alimentele ce conţin gluten. Astfel, dacă celiacii consumă alimente ce conţin gluten, sistemul lor imunitar răspunde imediat afectând mucoasa intestinului subţire (zona în care organismul absoarbe nutrienţii din mâncare).

mai mult...

Dietă fără gluten pentru cei care ţin la siluetă

Pentru începători, dieta fără gluten înseamnă refuzul faţă de mai multe alimente comune şi hrănitoare. Glutenul este o proteină care se găseşte în grâu, orz şi secară. Acest tip de proteină se regăseşte şi în alimentele din cereale integrale, astfel unii medici orientează pacienţii spre consumul de ovăz. În continuare vă propunem un program eficient pentru dieta fără gluten.

mai mult...

Vegetarienii trăiesc mai mult

Vegetarienii trăiesc mai mult şi au o stare de sănătate mai bună decât cei care mănâncă şi carne, relevă un studiu publicat în revista de specialitate JAMA Internal Medicine, preluat de publicaţia belgiană Le Soir.

mai mult...

Alimente care țin de foame

 

Uneori avem senzația că stomacul ne rămâne gol indiferent de cât am mânca. Este vorba despre o falsă senzație. Tot ce mâncăm provoacă distensia stomacului, ceea ce stimulează receptorii nervoși, care la rândul lor transmit senzația de sațietate la nivelul creierului.

mai mult...

Viaţa fără gluten

Înainte de a aborda dieta fără gluten, trebuie să cunoaştem vinovatul. Glutenul este un tip de proteină ce nu se găseşte în carne sau ouă. În schimb, alimentele ce conţin gluten sunt grâul, secara şi orzul. Viaţa fără gluten presupune evitarea acestor alimente. Acest tip de dietă este esenţială persoanelor cu alergii la gluten sau care suferă de boala celiacă, o afecţiune ce provoacă leziuni la nivelul intestinului subţire când se consumă gluten (afectând absorbţia normală a nutrienţilor, în special a grăsimilor, calciului, fierului şi folaţilor- sindromul malabsorbţiei).

mai mult...

Pot alimentele să fie o sursă de energie şi bună dispoziţie?

Există dovezi că schimbarea dietei poate modifica metabolismul şi chimia creierului, în cele din urmă afectând nivelul de energie şi starea de spirit. Alimentele pot da un bust de energie prin furnizarea de calorii, obligând corpul să le ardă mai eficient şi, în unele cazuri, să producă cofeină. Pentru creşterea bunei dispoziţii, cele mai eficiente alimente sunt cele care ajută la menţinerea unui nivel stabil de zahăr în sânge şi la declanşarea unor substanţe chimice din creier.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top