Rețeta fericirii – 8 sfaturi pentru a fi fericit

Visați la o stare de fericire totală? O echipă de cercetători vă pun la dispoziție opt reguli de urmat pentru a reuși să vă îndepliniți visul. În fapt, este o veritabilă „rețetă a fericirii”, publicată recent de revista Psychological Bulletin.

Imagini

{gallery}49920{/gallery}

Studiul privind cei mai importanți factori ai fericirii este cât se poate de serios și a fost realizat de 13 cercetători. Cele 8 sfaturi rezultate din studiu sunt dovedite științific. Așa că… respectați-le cu încredere.

1. Dormiți mai mult de 6 ore pe noapte!

Pentru a începe ziua cu dreptul, nimic nu se compară cu o noapte bună de somn neîntrerupt de cel puțin 6 ore, susțin cercetătorii. Potrivit studiului, persoanele care dorm peste 7 ore pe noapte (8 ore în cazul copiilor și adolescenților) sunt cele care se declară fericite și mulțumite.

2. Fixați-vă scopuri în viață!

A fi ambițios și a avea un scop, pe termen scurt sau lung, aduce sentimentul de împlinire. Obiectivele pe care ni le stabilim dau un sens vieții noastre și ne dau ocazia de a ne forma relații sociale.

3. Optați pentru albastru!

Cercetătorii de la Universitatea Sussex (Marea Britanie) au dovedit că expunerea la culoarea albastră crește încrederea în sine și reduce stresul. Doi factori care joacă un rol important în starea de fericire.

4. Fiți deschiși la noi experiențe!

Persoanele cărora nu le este frică să încerce noi experiențe au tendința de a fi mai fericite decât altele. Potrivit cercetătorilor, învățarea de noi lucruri permite stimularea creierului și a curiozității.

5. Savurați plăcerea de a aștepta!

Cheia fericirii se află în starea de așteptare. Asemenea copiilor care așteaptă cu entuziasm ziua de Crăciun, gândul la evenimentele plăcute de viață ne procură o stare de bine și ne ajută să conștientizăm valoarea acestor momente.

6. Fiți generoși!

În articolul din Psychological Bulletin se precizează clar: acțiunile caritabile, donarea unor sume de bani sau pur și simplu oferirea de cadouri persoanelor apropiate sunt gesturi care aduc fericirea. Potrivit experților, a dărui ceva unui semen sau unei organizații caritabile ne dă sentimentul că i-am făcut o bucurie unei persoane, ceea ce ne face pe noi fericiți.

7. Faceți-vă prieteni!

Relațiile sociale sunt o sursă de împlinire. În opinia psihologului de la Universitatea din Nottingham, Richard Tunney, persoanele care știu să-și cultive relații amicale solide se simt fericite.

8. Iubiți!

Nu este nicio noutate, dar psihologii nu contenesc a repeta: iubirea ne face fericiți. A avea un partener cu care să-ți împarți viața și o relație de dragoste împlinită este secretul final al fericirii.

 

Media

O să te intereseze și: « Fericirea se învață
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top