Reflexoterapia și afecțiunile dermatologice

Multe din bolile de piele pot fi tratate prin reflexoterapie, a declarat pentruROMPRES, Costel Ifrim, specialist în reflexoterapie.
O serie de factori pot acționa numai asupra pielii, cauzând boli strictlocalizate, sau pot acționa asupra altor organe
, caz în care se producmodificări și la nivelul pielii (diabetul, leucemiile, etc.), a explicat Ifrim.
Cele mai multe afecțiuni dermatologice sunt cauzate de interdependența dintrefactorii interni și cei externi organismului. O funcționare în parametriinormali a aparatului renal sau ficatului duce la menținerea funcțiilor pieliiîn limite normale. Sănătatea va putea fi menținută dacă sistemele endocrin,imunitar, circulator și nervos vor funcționa normal.
Doctorul Costel Ifrim a menționat trei dintre bolile dermatologice care se pottrata prin reflexoterapie.
Acneea este o dermatoză caracterizată prin inflamație purulentă a folicululuipilo-sebaceu și care apare sub formă de pustule localizate pe față, piept,umeri și spate. Forma obișnuită se manifestă la tineri după pubertate, iarforma specială o reprezintă acneea rozacee care apare în special la femei dupaîmplinirea vârstei de 40 ani. Reflexoterapia se aplică, în acest caz, dupăurmătoarea schemă: zona reflexă a glandelor suprarenale, zona reflexă renală(vezica urinară, ureter, rinichi); zona reflexă a glandei hipofiză; zonareflexă a ficatului și toată zona reflexă a sistemului limfatic.
Hiperhidroza este o transpirație excesivă care se manifestă în special la ceicu un sistem nervos excitabil, cu dereglări ale glandelor cu secreție internă. Tratamentul prin reflexoterapieurmărește, în acest caz, reglarea funcției aparatului renal pentru ca toxinelesă fie eliminate mai ușor; de asemenea, se vor normaliza funcțiile glandelorendocrine și sistemului nervos vegetativ. Schema de masaj reflexogen va urmăritraseele: renal, suprarenal, glanda afectată, plexul solar, zona reflexă acapului și cea a zonei limfatice.
O altă boală, psoriazisul, este o afecțiune de piele necontagioasă, localizatăîn mod obișnuit pe pielea capului, coate, genunchi și umeri. Se prezintă subforma unor pete roșii acoperite de scoame groase, stratificate și lucioase, cuaspect de solzi de pește. Acestea dau prurit, sângerări și durere. În acestcaz, tratamentul reflexogen a dat rezultate foarte bune, în foarte multe cazuriafecțiunea nu a mai recidivat. Se vor masa zonele reflexe ale rinichilor,ureterelor și vezicii urinare pentru a stimula eliminarea toxinelor. Zonelereflexe corespunzătoare glandelor suprarenale și paratiroidelor vor fi masatepentru combaterea stărilor inflamatorii. Zona limfatică va stimula creștereaputerii de apărare a organismului prin producerea de anticorpi. Vor mai fi masatezonele reflexe ale ficatului, vezicii biliare, stomacului și intestinelorpentru reglarea funcțiilor metabolice.
Costel Ifrim a adăugat că pe lângă cele trei boli la care s-a referit îndetaliu se mai pot menționa foliculita, candidoza, urticaria, neurodermita,fisurile anale, herpesul, papiloamele, petele de ficat, vitiligo, alopecia,cicatricele cheloide etc.
Ca durată, ședințele de reflexoterapie vor fi în funcție de vârsta și sexulpacientului, de asemenea, vechimea afecțiunii influențează numărul de ședințe.
Prin reflexoterapie se urmărește, în primul rând, îmbunătățirea celor trei funcții ale pielii:funcția de protecție care urmărește creșterea rezistenței mecanice, chimice,biologice, electrice și termice; împiedicarea pierderilor de lichide șielectroliți și creșterea rezistenței la radiații; termoreglarea, care asigură otemperatură constantă a corpului, indiferent de variațiile din exterior șifuncția metabolică care asigură metabolizarea substanțelor străine, toxice saumedicamentoase prin reacții de oxidare, reducere și conjugare, eliminândprodușii finali de degradare care sunt urea și creatinina.
În bolile dermatologice, tratamentul reflexogen va fi însoțit și de un regimalimentar bazat pe foarte multe sucuri proaspete de morcov, țelină, păpădie șisfecla roșie. Se vor evita condimentele, afumăturile, conservele, mezelurile,alcoolul și băuturile acidulate.
Un tratament reflexogen executat corect, un regim alimentar respectat custrictețe și un tratament alopat corespunzător fac ca un bolnav să treacă maiușor peste afecțiunea de care suferă, susține Costel Ifrim.
/Rompres/

2 comentarii

  • VERONICA BORICEANU
    VERONICA BORICEANU Miercuri, 25 Martie 2009 12:48 Link

    Va rog trimiteti-mi un raspuns pe adresa vboriceanu@yahoo.com ma lupt cu o urticarie cronica severa de 5 luni credeti ca reflexoterapia impreuna cu un regim adecvat ma poate scapa de acest calvar?

  • ana tiganila
    ana tiganila Luni, 14 Iulie 2008 23:52 Link

    buna seara si bine v-am gasit!felicitari d-lui dr.Costel Ifrim ptr.tot ceea ce face ptr.sanatatea semenilor sai!as vrea sa stiu daca dupa descrierea simptomelor ce le am,poate sa ma ajute ,ptr.ca sunt departe de casa si se simte lipsa specialistilor nostrii.in fiecare vara ,imi ies basicute cu apa pe maini si am un prurit insuportabil si trebuie sa le rup si dau cu alcool sanitar.apoi se usuca si imi raman mainile f. aspre.pe degetele de la picioare ies f. putine.imi este clar ca nu de la detergenti imi ies.va rog din suflet daca ma puteti sfatui cu ceva ,ca in fiecare vara ma confrunt cu aceeasi situatie.in speranta ca voi primi un raspuns, va multumesc anticipat si va urez numai realizari !

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top