Reflexoterapia, metodă alternativă de tratament

Reflexoterapia este o metodă alternativă de tratament al cărei principal scopeste eliminarea toxinelor adunate în terminațiile nervoase, revigorareacirculației sangvine în regiunile deficitare, tratarea afecțiunilor existente,depistarea altora de care nu se știa și eliminarea cauzelor care le-au produs
,a declarat Costel Ifrim, specialist în terapii alternative laCentrul Vicos Med.
Reflexoterapia elimină toxinele adunate în ani sau zeci de ani și stimuleazătoate funcțiile. Marele avantaj al acestei terapii este că tratează atâtafecțiunile care se manifestă, cât și pe cele nedepistate încă, predispozițiilela anumite boli, eliminând cauza care le-a produs.
Reflexoterapia, asociată în unele cazuri cu un masaj terapeutic general, impuneobligatoriu un anumit regim de viață și alimentar. În felul acesta, organismulse echilibrează și se diminuează acțiunea nocivă a rezidurilor metabolice.
Sistemul nervos, organele senzoriale, sistemul cardio-vascular, cel endocrin șicel Glossary Link hepatic, organele interne etc. sunt sisteme și organe care formeazăorganismul uman și prin masarea punctelor reflexe din talpă se reușeșteechilibrarea acestora.
Pentru ca efectul tratamentului prin reflexoterapie să fie vizibil și dedurată, pacienții care recurg la acest tratament trebuie să adopte un regimechilibrat de viață, prin eliminarea exceselor de orice fel: tutun, alcool,cafea, grăsimi animale, stres, viața sexuală dezordonată. De asemenea, nu esteindicat să se întrerupă tratamentul medicamentos prescris de medical curant.
După tratamentul reflexoterapeutic se va observa schimbarea de parametri laanalizele de specialitate și numai atunci medicul va decide schimbarea sauîntreruperea tratamentului medicamentos, a subliniat Costel Ifrim.
Ca durată, tratamentul poate varia de la o persoană la alta în funcție dereacția fiecărui organism în parte. La afecțiunile în fază incipientă sunt deajuns 15 ședințe. În cazul bolilor cronice sunt necesare 20-25 sedințe, înfuncție de vechimea bolii și vârsta pacientului. Timpul necesar efectuării uneiședințe, în funcție de afecțiune, durează între 20 și 40 minute. În cazuriledeosebite, o ședință poate dura până la 60 minute. După terminareatratamentului se fac ședințe de întreținere, mult mai rar, ajungând de la odată pe săptămână la o dată la două luni.
Rezultate foarte bune se obțin în stres, migrene, insomnii, impotență,afecțiuni hepatice și biliare, diabet, tulburări endocrine, prostatite,constipație, reglarea ciclului menstrual, tulburări cauzate de menopauză,afecțiuni respiratorii, Glossary Link osteoporoză, reumatism, Glossary Link obezitate, afecțiuni aleaparatelor: digestiv, circulator, genital, urinar, afecțiuni oculare, alecoloanei vertebrale (sciatică, spondiloze,cifoze etc), a precizat Costel Ifrim.
Reflexoterapia, având și contraindicații, nu poate fi practicată decât depersonal calificat și cu bogate cunoștințe de medicină.
Costel Ifrim a spus că motto-ul său este ceea ce spunea Hipocrate desprevindecare - 'A dobândi vindecarea este mai presus de toate în științamedicală; dacă mai multe căi duc spre această țintă, trebuie s-o alegi pe ceamai puțin vătămătoare'.
/Rompres/
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top