Programe Sanatate

Rețeta fericirii – 8 sfaturi pentru a fi fericit

Visați la o stare de fericire totală? O echipă de cercetători vă pun la dispoziție opt reguli de urmat pentru a reuși să vă îndepliniți visul. În fapt, este o veritabilă „rețetă a fericirii”, publicată recent de revista Psychological Bulletin.

mai mult...

Puterea vindecătoare a apei

Terapia naturistă se poate face nu doar cu ape minerale sau cu ape termale, ciși cu apa obișnuită. Una din terapiile stimulatoare cele mai eficiente estedușul alternativ cu apă caldă și rece. Dușul trebuie început totdeauna cu apacaldă și se încheie mereu cu apă rece. Apa poate fi schimbată de mai multe oriuna după alta
mai mult...

Reflexoterapia și afecțiunile dermatologice

Multe din bolile de piele pot fi tratate prin reflexoterapie, a declarat pentruROMPRES, Costel Ifrim, specialist în reflexoterapie.
O serie de factori pot acționa numai asupra pielii, cauzând boli strictlocalizate, sau pot acționa asupra altor organe
mai mult...

Reflexoterapia, metodă alternativă de tratament

Reflexoterapia este o metodă alternativă de tratament al cărei principal scopeste eliminarea toxinelor adunate în terminațiile nervoase, revigorareacirculației sangvine în regiunile deficitare, tratarea afecțiunilor existente,depistarea altora de care nu se știa și eliminarea cauzelor care le-au produs
mai mult...

Spune spa stresului!

Spa este numele unui oras din Belgia. In evul mediu, locuitorii caresufereau din pricina carentelor de vitamine din organism, incercau sa setrateze consumand apa de izvor, care continea fier si alte minerale. De laacest obicei si pana la construirea unor adevarate centre balneoclimaterice nua fost decat o chestiune de timp.
mai mult...

Misterul amplasarii  Feng-shui

Unii spun ca Bruce Lee a murit, in 1973, pentru ca locuia intr-o casa cughinion din cartierul Kowloon, Hong Kong. Constient de existenta unei fortenegative, Lee ar fi incercat sa o anihileze instaland opt oglinzi in fata usiide la intrare.
mai mult...

Stiinta vietii

Fie ca auzim de Tantra, Ayurveda, Feng-shui si alte asemenea “solutiisalvatoare”, masura propriilor initiative sau optiuni si-o gaseste fiecare, infunctie de spatiul cultural in care isi formuleaza o serie de principii.
A te informa pur si simplu in legatura cu elementele altor culturi si a telimita la aprecierea
mai mult...

Cromoterapia

sfaturimedicale.roCromoterapia nu este o metodă nouă de menținere a sănătății. Cu mii de ani în urmă, în Extremul Orient, în China și mai ales în India, filtrele de diferite nuanțe, obținute din pigmenți vegetali, erau frecvent utilizate pentru tratarea bolilor cu ajutorul luminii colorate.
mai mult...

Terapia prin masaj

sfaturimedicale.roTerapia prin masaj este cunoscută ca o metodă foarte veche de vindecare, iar referiri la ea există în texte vechi de peste 4000 ani. Hipocrate, părintele medicinei, cum a fost numit, scria în sec IV i. Hr. ca “medicul trebuie să cunoască
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top