Sanatate Mintala

fobiile

Fobiile sunt manifestari ale unei frici irationale fata  de o situatie,  de  anumite evenimente (care prin ele insele nu   constituie un pericol real sau care o au probalitate  minima a de a se produce), de animale, de un obiect care este neamenintator. Aceasta frica  este insotita de dorinta persistenta de a ocoli acel obiect , animal sau situatie.

mai mult...

Tulburarea bipolară

Tulburarea bipolară, numită uneori şi tulburare maniaco-depresivă, este asociată cu instabilitate emoţională, trecerea de la stări de euforie şi optimism nejustificat la sentimente de tristeţe şi depresie profundă.  Aceste salturi ale stării de spirit pot avea loc doar de câteva ori pe an, dar tot la fel de bine pot fi şi în aceeaşi zi. Această afecţiune medicală poate fi controlată cu terapie medicamentoasă şi consiliere psihologică.

mai mult...

Depresia

Depresia este o tulburare psihică frecventă care determină oamenii să experimenteze stări de anxietate şi neputinţă, pierderea interesului sau a plăcerii pentru lucruri altă dată plăcute, sentimente de vinovaţie sau de scăderea încrederii în sine, tulburări de somn sau de apetit, capacitate de concentrare redusă. 

mai mult...

ADHD

Experții în sănătate spun că ADHD (deficitul de atenție cu tulburare de hiperactivitate) este una dintre cele mai frecvente tulburări de comportament în timpul copilăriei.  Cu toate acestea, ea nu afectează doar copiii ci poate continua la vârsta adolescenței și a maturității.  Psihiatrii spun că  ADHD este o tulburare de dezvoltare neuro-comportamentală care se manifestă prin dificultăți de concentrare, tulburări de comportament și hiperactivitate.

mai mult...

Sindrom de stres postraumatic

Sindromul de stres postraumatic este o stare de suferinta emotionala continua  cu un tablou complex de simptome ce apar datorita unui eventiment major si critic traumatizant.
mai mult...

Durerea de cap

Durerea de cap puternica, adesea insotita de alte simptome suparatoare poarta numele de migrena. Cefaleea este durerea localizata in orice parte a capului inclusiv scalpul, fata (zona orbitotemporala) si interiorul capului. Cefaleea este unul dintre cele mai comune motive pentru care pacientii se prezinta la medic.
mai mult...

Polemică în jurul unui vaccin împotriva cancerului la creier

O societate americană dorește să își comercializeze produsul în Elveția,în premieră mondială. Institutul Elvețian pentru Produse Terapeutice/Swissmedic/ se revoltă, scrie Olivier Dessibourg în ediția de marți, 10 iulie,a cotidianului Le Temps, editat la Geneva.
''Northwest Biotherapeutics este fericită să anunțe că a primit autorizareaOficiului Federal al Sănătății Publice
mai mult...

O disfuncție electrică a creierului ar fi cauza depresiei

O disfuncție electrică a creierului ar fi cauza depresiei, potrivit unui studiupublicat joi care ar putea ajuta la crearea unor noi tratamente pentru aceastăboală încă misterioasă, relatează AFP.
Procedând la experimente pe șobolani, cercetătorii americani de la Facultateade medicină a Universității Stanford din California (vest) au descoperit
mai mult...

Schimbările fizice din creier, asociate cu memoria

Oameni de știință americani au creat, în premieră, imagini ale schimbărilorcerebrale aflate în conexiune directă cu memoria, confirmând astfel studiilecare asociază pierderea memoriei cu tulburările cognitive, relatează agenția depresă ANI.
Cercetători din cadrul Universității California-Irvine
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top