Colici intestinale

colici.jpgColicile intestinale sunt dureri abdominale violente, care vin în valuri a căror intensitate crește până la un vârf, pentru a scădea înainte de a urca iarăși în intensitate. Ele apar imediat ce tranzitul intestinal normal este perturbat. Este în special cazul diareei acute care corespunde eliminării frecvente de materii fecale prea lichide, tul­burarea fiind atunci tranzitorie.

Colicile sugarului, observate cel mai adesea spre vârsta de o lună, par să se datoreze spasmelor intestinale: ele sunt fără gravitate. Dar, cel mai adesea, colicile se datorează unui obstacol în intestin. Colicile intestinale cele mai serioase se observă în cazul ocluziei, durerile fiind însoțite atunci de o oprire completă a evacuării intestinale (materii și gaze) și de vărsături.

Tratament. în cazul colicilor intestinale legate de o diaree acută, pre­scrierea unui antispastic calmează, de obicei, durerile abdominale. Pentru colicile suga­rului, câteva mijloace simple pot ajuta la încetarea crizelor: așezați copilul cu burta pe genunchi și masați-i spatele, așezați o buiotă cu apă călduță sau un prosop cald pe burta sa. în cazul colicilor care sunt cauzate de o ocluzie, se impune transportul de urge­nță la spital unde se vor efectua aspirarea lichidului gastric, rehidratarea și, eventual, intervenția chirurgicală.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top