Diareea persistentă la copii (Infantilism intestinal)

diareea_la_copii.jpgPrincipalele simptome care apar la copii, de cele mai multe ori asociate, sunt diaree persistentă, balonare, infecție a căilor respiratorii, un comportament urât sau o iri­ta bilitate neobișnuită. Aceste semne sunt însoțite de scaun moale și fetid care conține grăsimi și amidon. Tânărul pacient nu are poftă de mâncare și slăbește considerabil, având totodată un abdomen slăbit. Acesta prezintă denutriție, carențe, astenie, dureri abdo­minale. Boala evoluează cu anumite crize însoțite de infecții respiratorii, care mai apoi dispar treptat.

Cauze. Nu se cunoaște exact care este cauza. Se consideră că la originea bolii stă o intoleranță la un element al glutenului: gliadina (proteine). Această intoleranță duce la atrofia vilozităților intestinale (intestinul subțire) și, în consecință, la o asimilare necorespunzătoare a elementelor nutritive indis­pensabile creșterii. Cel mai adesea, această afecțiune intestinală îi afec­tează pe copiii de vârstă mai mică.

Tratament. Medicul va prescrie un regim elementar, excluzând alimentele care conțin orice formă de gluten, principalul element din făina anumitor cereale precum grâul, secara, orzul și ovăzul. Acesta oprește rapid apariția crizelor și a diareei. în schimb, regimul alimentar va fi bogat în zahăr (miere, fructe), în proteine și în legume, în vitaminele A, D, complexul B și acid folie, în cazurile grave de diaree intensă, copilul trebuie să fie spitalizat.
O să te intereseze și: « Rahitismul Dislexie »
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top