Dureri în timpul urinării

durere_la_urina.jpgAceastă   afecțiune   este caracterizată de formarea calculilor în calcul ureteral bazinetele renale ca urmare a precipitării (cristalizării) substanțelor care, în mod normal, se dizolvă în urină. Calculii se formează în anumite condiții: fie prin hipercalciurie (exces de calciu în urină), fie prin existența factorilor favorizanți (oligurie, malformații congenitale), fie prin excesul în urină al sub­stanțelor susceptibile de a se precipita (acid uric, ester al acidului uric, fosfați).

Principalele manifestări sunt depuneri nisipoase și apariția sân­gelui în urină (hematuria), infecția urinară, colica nefritică. Subiectul suferă de dureri vii atunci când începe să urineze. Se intâmplă ca un calcul să coboare în vezică și să obstrueze cana­lul uretrei, provocând senzații de arsură intense.

Tratament. Analiza urinei, examen simplu și complet nedureros, permite stabilirea unui prim diagnostic care va trebui confirmat după aceea cu mijloace mai complexe. Punerea în evidență a unei litiaze renale este mai precisă grație scintigrafiei, procedeu modern de fotografie medicală.

Tratamentul litiazei depinde de dimensiunea, de numărul și de sediul calculilor. Atunci când depășesc un centimetru în diametru, nu mai putem să îi elimi­năm în mod natural. Se recurge atunci la litotripsie care constă în pulverizarea calculilor cu ajutorul ultrasunetelor.Tratamentele ca  regimul alimentar adaptat și consumul mare de lichide și sunt recomandate.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top