Calculii vezicali și chisturile renale

chist_renal.jpgCalculii vezicali
Majoritatea calculilor vezicali sunt urmarea unei probleme uro­logice subiacente, cel mai frecvent o obstrucție extrinsecă a vezicii datorate măririi prostatei. Uneori, calculii vezicali sunt datorați utilizării pe termen lung a sondei urinare, producându-se o infecție asociată. Marea majoritate a calculilor vezicali apar la bărbați.

Semne și simptome
•O infecție de tract urinar
•Întreruperea fluxului urinar
•Durere în penis
•Imposibilitatea de  a  urina exceptând anumite poziții
•Sânge în urină

Cât de gravi sunt calculii vezicali?
Calculii vezicali pot fi eliminați fără intervenție dacă sunt mici. Dacă nu se elimină, trebuie înde­părtați. Medicul dumneavoastră poate dori, de asemenea, să indentifice și să trateze cauza subiacentă a calculilor vezicali pentru a preveni recurența lor.

Chisturile renale
Chisturile renale sunt leziuni noncanceroase (benigne) ale rini­chiului. De obicei, sunt rotunde și conțin un lichid apos. Spre deose­bire de cancer, un chist se mărește lent și se oprește din creștere când atinge o anumită dimensiune. Chisturile în rinichi sunt frecvente. Unele cercetări au raportat o incidență mai mare a chisturilor la femei decât la bărbați. Faptul că sugarii și copiii au rareori chisturi sugerează că acestea nu sunt moștenite.

Semne și simptome
•Durere în flanc
•Sânge în urină

Cât de grave sunt chisturile renale?
Majoritatea chisturilor renale nu produc simptome. Doar atunci când un chist este foarte mare, el poate afecta funcția renală. În interiorul chistului poate apărea sângerare. Într-un chist se poate dezvolta o infecție sau rareori un cancer. Ruptura chisturilor este foarte rară.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top