România, codașă la investiții sanitare

Un studiu recent realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) cu privire la sumele investite de guverne în sistemul sanitar arată că România se află printre ultimele țări din Uniunea Europeană la capitolul investiții guvernamentale în sănătate. În România se investesc în sistemul sanitar doar 500 de dolari pe cap de locuitor în fiecare an.

Această sumă plasează România pe ultimele locuri în Uniunea Europeană, mult în statele tărilor din Europa de Vest, dar de asemenea după națiuni precum Polonia, Ungaria sau Bulgaria.

Alte țări din Europa Centrală și de Est au de asemenea investiții guvernamentale mai mari în domeniul sănătății. Polonia investește 900 de dolari anual, Ungaria aproximativ 1100 de dolari în fiecare an și chiar Bulgaria are o investiție de 521 de dolari anual pe cap de locuitor în sistemul de sănătate.

Franța investește 5000 de dolari pe locuitor

Pentru țările din Europa de Vest, sumele sunt evident mult mai mari: Germania și Franța spre exemplu au rate impresionante de investiții în sistemul de sănătate. Guvernul german investește anual 4875 de dolari pe cap de locuitor pentru sănătate, în timp ce Franța face parte din țările cu cea mai mare rată de investiție în sistemul sanitar, cu o impresionantă sumă anuală de aproape 5000 de dolari pe cap de locuitor. Totodată, guvernul spaniol face investiții de peste 3000 de dolari pe cap de locuitor, iar în Marea Britanie sistemul sanitar atrage investiții de la guvern de 3600 de dolari pe cap de locuitor, sumă care poziționează această țară abia la jumătatea clasamentului.

„Dacă ne uităm la sumele investite în sistemul sanitar din alte țări din Uniunea Europeană am putea întelege de ce sunt atât de mulți români care suferă din cauza lipsei echipamentelor medicale și a lipsei de experiență a personalului medical. Suntem la limita inferioară a clasamentului în ceea ce privește bunăstarea sistemului sanitar și acest lucru este absolut alarmant. Noi încercăm să depășim aceste probleme și investim în sănătatea clienților noștri astfel încât ei să primească cea mai bună îngrijire medicală atunci când au nevoie, oriunde în lume”, a declarat Zahal Levy, președintele MediHelp International.

Asigurările medicale private

O soluție pentru români este asigurarea privată de sănătate, care oferă acces la îngrijire medicală internațională și acoperă toate procedurile medicale majore, în cele mai bune spitale și clinici din Europa și din lume.

Toate informațiile oferite de Organizația Mondială a Sănătății se găsesc în baza de date a Observatorului Mondial de Sănătate. Acest raport oferă acces la baze de date cu privire la subiecte importante legate de sănătate, cum ar fi rata mortalității și factorii cauzatori, Millenium Development Goals (alimentația copiilor, sănătatea copiilor, sănătatea maternală și de reproducere, imunizare, HIV/SIDA, tuberculoză, malarie, boli neglijate, accesul la apă și salubrizarea), boli netransmisibile și factori de risc,  predispoziția la epidemii, sistemele de sănătate, sănătatea mediului, violență, accidente și multe altele.
Sursa Studiului:

http://apps.who.int/gho/data/node.main.510?lang=en

 

O să te intereseze și: « Articol26
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top