Vaccinurile antigripale

vaccine.jpgVaccinul antigripal protejează împotriva virusurilor gripale de tip A și B. Tipul C este mai puțin frecvent și, de obicei, determină doar o formă ușoară de boală. Din aceste motive, acesta nu este inclus în vaccinul antigripal.
Datorită faptului că virusurile antigripale se modifică (suferă mutații) frecvent, vaccinul antigripal este revizuit anual pentru a-i asigura maximum posibil de eficiență.

 

FDA se consultă cu experți din toată lumea cu 6-9 luni înainte de sezonul gripei pentru a decide ce tulpini de Glossary Link virus vor fi utilizate pentru a constitui vaccinul care va fi folosit într-un anumit an. Această decizie se bazează, pe aprecierea tipurilor de virusuri care vor circula cu cea mai mare probabilitate în următorul sezon de gripă.

Vaccinul conține virusuri înalt purificate, cultivate pe ou de găină, și inactivate. Datorită faptului că virusurile conținute de vaccin sunt omorâte, nu puteți face gripă datorită vaccinului. Vaccinul este administrat sub formă de injecție, de obicei în regiunea superioară a brațului. Copiii cu vârsta sub 9 ani care sunt vaccinați pentru prima oară trebuie injectați de două ori, la interval de 1 lună.

Sunt necesare 2 săptămâni pentru instalarea protecției postvaccinale și aceasta poate dura 1 an. Vaccinarea nu vă garantează că nu veți face gripă, dar, în cazul în care vă îmbolnăviți, aceasta va fi mai puțin severă și se va reduce riscul necesității spitalizării sau al decesului datorită complicațiilor gripei. Datorită faptului că virusul își modifică structura atât de rapid, este necesară o nouă vaccinare în fiecare an.

Vaccinul poate determina un anumit grad de inflamație la locul injectării. Un număr mic dintre cei vaccinați vor face febră ușoară și vor prezenta dureri musculare minore generalizate timp de 6 până la 24 de ore după vaccinare. Aceste simptome pot dura 1 sau 2 zile.

 Reacțiile severe sunt rare. Datorită posibilității de a prezenta o reacție alergică, persoanele cunoscute cu reacții alergice severe la ouăle de găină sau la o vaccinare antigripală anterioară trebuie să discute cu medicul pentru a stabili dacă pot fi vaccinați. Dacă sunteți gravidă, așteptați până după luna a treia de sarcină pentru a vă vaccina, deși vaccinul este considerat ca fiind lipsit de riscuri în orice stadiu al sarcinii.

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top