A fost izolată prima tulpină de virus gripal

Centrul Național de Referință pentru Gripă a anunțat că a izolat o tulpină devirus gripal de tip B, la un pacient din București. Acesta este primul caz degripă din acest an.
În municipiul București au fost înregistrate 497 de solicitări la ambulanță,din care pentru gripă 4
, pentru infecții acute ale căilor respiratoriisuperioare (IACRS) 450 și pentru pneumonii 43, informează Centrul pentruPrevenirea și Controlul Bolilor Transmisibile (CPCBT). De asemenea, a fostraportat un caz de gripă, 1.713 cazuri IACRS, din care au necesitat internare110, 196 de pneumonii, din care au fost internate 69. Nu au fost semnalatedecese.
Potrivit CPCBT, numărul infecțiilor respiratorii înregistrate la nivel naționala crescut în ultima săptămână cu un sfert, atât pentru IACRS, cât și pentru pneumonii, în timp ce numărulinternărilor a rămas constant. Astfel, au fost înregistrate aproape 20.000 decazuri de pneumonii, din care 3.550 au necesitat internare, înregistrându-se șiun Glossary Link deces prin Glossary Link pneumonie în județul Galați, la un copil de vârstă până la 4 ani.Numărul IACRS a depășit 50.000, din care peste 2.000 au fost internate. Întotal la nivelul țării, în săptămâna 4-10 decembrie, au fost înregistrate peste70.000 de infecții respiratorii, pneumonii și gripă, dintre care 5.600 aunecesitat internare, fiind consemnat și un deces.
/Rompres/
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top