Raceala si Gripa

Toxoplasmoza

Toxoplasmoza este o boală determinată de infecţia cu parazitul Toxoplasma gondii, unul dintre cei mai comuni paraziţi.

mai mult...

Gripa

Gripa este o boală infecțioasă virală caracterizată clinic prin manifestări severe ale aparatului respirator și ale organismului în general. Ea este extrem de contagioasă și poate provoca valuri epidemice care, periodic, se pot extinde la nivelul întregului glob sub formă de pandemii.

mai mult...

Vaccinurile antigripale

vaccine.jpgVaccinul antigripal protejează împotriva virusurilor gripale de tip A și B. Tipul C este mai puțin frecvent și, de obicei, determină doar o formă ușoară de boală. Din aceste motive, acesta nu este inclus în vaccinul antigripal.
Datorită faptului că virusurile antigripale se modifică (suferă mutații) frecvent, vaccinul antigripal este revizuit anual pentru a-i asigura maximum posibil de eficiență.

 

mai mult...

Gripa aviară ar putea ucide șapte milioane de persoane, potrivit OMS

O pandemie de gripă aviară ar putea contamina până la un miliard de persoane înlumea întreagă și ar putea ucide întredouă și șapte milioane de oameni, a informat marți un responsabil al OrganizațieiMondiale a Sănătății (OMS), citat de AFP.
Aceste estimări se bazează pe modele matematice folosite cu prilejulprecedentelor
mai mult...

Vaccinarea ține gripa la distanță

sfaturimedicale.roVaccinarea antigripală rămâne principala metodă de control a epidemiilor de gripă, în condițiile în care se produc, anual în lume, 270 de milioane de îmbolnăviri, 30 de milioane de internări pentru gripă severă și complicată, 500.000 de decese.
În România, pentru vaccinarea antigripală în sezonul 2006-2007
mai mult...

A fost izolată prima tulpină de virus gripal

Centrul Național de Referință pentru Gripă a anunțat că a izolat o tulpină devirus gripal de tip B, la un pacient din București. Acesta este primul caz degripă din acest an.
În municipiul București au fost înregistrate 497 de solicitări la ambulanță,din care pentru gripă 4
mai mult...

Gripa aviară - cauze, efecte, consecințe

sfaturimedicale.roCele mai stricte estimări arată că, la următoarea pandemie de gripă aviară, 1 milion de oameni și-ar putea pierde viața.
Seminarul organizat de cotidianul "Adevărul" și Roche România, cu tema "Adevărul despre gripa aviară",
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top