A-ți face timp pentru viața de familie

timp_pentru_familie.jpgTotuși, menținerea unei familii este destul de greu de realizat, în special dacă ambii soți lucrează în afara casei. Ați lucrat toată săptămâna, ați participat la 2 din meciurile copiilor dumneavoastră, v-ați asigurat că tatăl dumneavoastră a ajuns la con­sultația la oftalmolog, ați dus câi­nele la veterinar. Este vineri seara și tot ce vă doriți este să vă prăbușiți pe canapea. Dar stați, trebuie să pre­gătiți cina, să puneți rufele la spălat, să vă aprovizionați de la magazinul local - și telefonul sună, probabil este mama dumneavoastră care vă întreabă dacă nu puteți să-i cum­părați medicamentele prescrise.

Există momente în viața fiecăruia când sunt atâtea de făcut și nu aveți niciodată timp suficient. Stresul poate crește în paralel cu lista proiectelor nerezolvate. în aseme­nea momente este crucial să vă amintiți că este improbabil să puteți face tot ce ați dori să faceți. Mitul conform căruia totul trebuie făcut poate avea efecte negative atât asupra sănătății psihice cât și fizice.

Luați-o mai ușor.
Uneori, este mai bine să trăiți cu anumite lucruri nerezolvate și să vă bucurați de cele esențiale. Următoarele idei pot să vă ajute să vă ocupați de lucrurile care contează cel mai mult.

Stabiliți priorități
Lista cu lucrurile ce vi se pare că trebuie rezolvate nu se va scurta niciodată. Acordați-vă puțin timp să vă gândiți la lucrurile ce trebuie efectuate primele, precum și la lucrurile cele mai importante pentru dumneavoastră. Ar fi de ajutor dacă ați gândi într-o perspectivă pe termen lung. Dacă v-ați gândi înapoi la viața dumneavoastră ca și când aceasta s-ar apropia de sfârșit, ce ați spera să vedeți? Este mai important să fi reparat dulapul sau să fi petrecut mai mult timp cu fiul sau fiica dumneavoastră? Dacă dulapul vă înnebunește, puteți meșteri la el 10 minute zilnic până este gata.

Adaptați-vă prioritățile
Dacă prioritatea dumneavoastră este să mergeți în vizită cu partenerul sau să ieșiți la plimbare cu copiii câte o jumătate de oră în fiecare seară, programați-vă alte activități în afara acelei perioade de timp.

Delegați responsabilitatea
Să nu vă fie rușine să cereți altora ajutorul, când aveți nevoie.
Acasă, organizați lucrurile în așa fel încât toți să lucreze împreună la efectuarea treburilor casnice. Dacă vă permiteți, puteți angaja pe cineva să vă ajute la menaj sau grădinărit.

Învățați să spuneți nu
Nu vă angajați la mai mult decât puteți face. Dacă vă asumați în plus responsabilități mai puțin importante, doar pentru că simțiți că așa trebuie, vă vor rămâne mai puțin timp și energie pentru sarcinile pe care v-ați angajat deja să le îndepliniți.

1 comentariu

  • Jeena
    Jeena Joi, 17 Mai 2012 05:44 Link

    Have a good week and a good trip back to Thailand! Thanks again for your comment on my blog one of the resaons I have your blog on my blogroll is that I'm (partially) a fellow Swiss, although French-speaking I've been watching the Olympics and just watched Fabian Cancellara win Switzerland's first gold medal in the men's cycling time trial!

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top