Sângerare vaginală la menopauză (cancer de corp uterin)

sngerare_vaginal_la_menopauz.jpgCancerul de corp uterin (sau „ Glossary Link cancer de endometru"), spre deo­sebire de cancerul de col, este o boală a femeii în vârstă și apare în general după menopauză. Este frecvent mai ales la femeile cu vârste între 50 și 60 de ani, care au avut tulburări de ciclu men­strual sau sterilitate, o menopauză tardivă ori care suferă de pe urma faptului că este supraponderală, care are tulburări de diabet, de Glossary Link hipertensiune și care au avut antecedente familiale de cancer la sân sau la ovare.

Simptome. Principalul semn (și adesea singurul) este o sângerare vaginală neregulată  și recidivantă, la o femeie aflată înainte de menopauză sau la menopauză. Acest unic simptom trebuie s-o determine pe femeie să solicite un consult. O Glossary Link biopsie de endometru permite verificarea diagnosticului.

Tratament. Include Glossary Link chirurgie și Glossary Link chimioterapie, asociată, uneori, cu o curieterapie (radioterapie efectuată prin punerea unor ace radio­active în uter în contact cu celulele canceroase).

1 comentariu

  • Steven
    Steven Marți, 29 Ianuarie 2013 13:38 Link

    1-23-12boby spune: Am o chestiune și vreau mai multe păreri.Am Pentium 4 dual core de 3.07GHZ 2.50gb și placa video MSI NX8600GT 256 ram DDR3 și o sursă DreamTech 450w (pe cutia plcaii video scria ca are nevoie de min 400w, dar sursa care o am nu cred ca scoate atata).Problema este că la unele jocuri ce solicită mai mult placa video ca de ex call of duty 5, far cry 2, homefront etc., aceste jocuri eemi fragmentează, een sensul că sunetul ba se aude ba nu se aude, vocile mai ales la loadingul de la call of duty sunt be2lbe2ite și repetitive.Iar la far cry 2 mai ales ce2nd eel joc eencepe să fragmenteze, porțiuni din planșă devin galbene een sensul că dispar ca apoi să mă trezesc pe desktop fără nicio eroare.centrebarea mea este: sursa pe care o am poate crea problemele enunțate mai sus, sau e posibil ca driverele de la placa video sa fie prea vechi.Alte probleme referitoare la răcirea procesorului sau altceva nu am. +5V-a ajutat acest raspuns?

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top