Inflamații ale uterului

inflamatia_uter.jpgCreșterea estrogenului în cazul unui dezechilibru hormonal generează hiperplazia endometrului. O endometrită poate apărea după naștere, după o pierdere de sarcină, contracepție cu sterilet, Glossary Link complicație de fibrom. Sinechiile sunt urmări accidentale de naștere la care s-a efectuat o revizie uterină, de chiu­retaj de polipi, de tuberculoză.

Simptome. Dereglările menstruației, lungi, abundente sau, dimpotrivă, rare, absente, precum și sterilitatea duc cu gândul la o hiperplazie a mu­coasei uterului. Sângerările, reduse, persistente, în context dureros, însoțite de Glossary Link leucoree cu aspect murdar, purulente, cu un uter dureros la palpare sau în timpul raporturilor sexu­ale, sugerează o endometrită. Sinechiile sunt o lipire a pere­ților uterului, cauzând absența menstruației, rezistând contracepției orale sau ciclurilor dureroase, sterilitate, avorturi repeta­te, malpoziție fetală sau tulburări ale nașterii în caz de sarcină.

Tratament. Sinechiile se tratează cu ajutorul chirurgiei. Endometrită este o inflamare care se tratează cu antibiotice. Hiperplaziile nece­sită fie un tratament hormonal, fie o inter­venție chirurgicală: diagnosticul este precizat prin studiul platoului termic, examinări hor­monale și radiologice, uneori ecografii și celioscopii.

1 comentariu

  • Scando
    Scando Marți, 11 Decembrie 2012 22:09 Link

    6-2-12 spune: Ma puteti ajuta si pe mine? Am si eu prbelome cu calculatorul, introduc un dvd si nu-l mai vede si inainte il vedea Am intrat si m-am uitat cum ati zis voi start/run/dxdiag/display si vad urmatoarele:Name : RADEON 9200 PRO;manufacturer: ATIChip type: RADEON 9250 AGP( 0 5960)Dac type : Internalc DAC (400Mz) So, am sau nu placa video?Merci! 0V-a ajutat acest raspuns?

Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top