Stadializarea cancerului mamar

cancer_mamar.jpgStadiile se referă la cât de repede se răspândește cancerul. Determinată de examinări și de teste-diagnostic cum ar fi: analize ale sângelui, scanări osoase, tomografia computerizată, radiografiile, metastazarea este cel mai important factor în determinarea tratamentului optim și cel mai important factor în precizarea diagnosticului și a urmărilor. Cancerul mamar poate fi grupat în 5 stadii clinice:

• Stadiul 0 (neinvaziv sau in situ). Este forma incipientă a cancerului mamar care nu s-a răspândit în sân. Aceasta include carcinomul lobular in situ (LCIS), în care cancerul se limitează la nivelul lobulului, și carcinomul ductal in situ (DCIS), în care celulele anormale rămân în canale.

• Stadiul I. Diametrul tumorii este mai mic de 2 cm și cancerul nu s-a răspândit dincolo de sân.

•Stadiul II. Acest stadiu este împărțit în 2 substadii. În stadiul II, tumora este mai mică de 2 cm, dar cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici din Glossary Link axilă; sau tumora are 2 - 5 cm, dar cancerul nu s-a răspândit la ganglionii limfatici. in stadiul IIB, tumora are 2-5 cm și cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici axilari sau tumora este mai mare de 5 cm, dar cancerul nu s-a răspândit la ganglionii limfatici axilari.

•Stadiul III. și acest stadiu este divizat în 2 substadii. în stadiul IHA, tumora este mai mică de 5 cm și cancerul s-a răspândit la ganglionii limfatici axilari astfel încât au devenit o masă comună sau tumora este mai mare de 5 cm și cancerul s-a răspândit doar la ganglionii limfatici axilari.
Stadiul IIIB presupune o Glossary Link tumoră de orice mărime în care cancerul s-a răspândit la țesuturile vecine - piele, torace, mușchi sau coaste - sau s-a răspândit la ganglionii limfatici parasternali din torace.

• Stadiul IV. Cancerul, indiferent de mărime, s-a răspândit în diferite părți ale corpului cum ar fi: oase, plămâni, ganglioni limfatici alții decât cei din vecinătate. 
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top