Sindromul intermenstrual (Mittelschmerz)

intermenstrual.jpgMittelschmerz este cuvântul ger­man care semnifică «durere la mij­loc». Problema apare la mijlocul ciclului menstrual, aproximativ în momentul ovulației. Tipic, este o durere de intensitate destul de mare, care durează între câteva minute și câteva ore. Poate fi acom­paniată de o sângerare minimă.

Atunci când foliculul se rupe și eliberează ovulul, lichidul din interiorul lui intră în cavitatea abdominală și poate determina o iritație. și întinderea peretelui ova­rului datorată dezvoltării ovulului poate fi dureroasă. Scăderea rapi­dă a estrogenilor care apare în mo­mentul ovulației poate determina sânger area.

Momentul apariției și localiza­rea durerii poate facilita diagnos­ticarea sindromului intermenstrual. În cazuri rare, durerea poate fi atât de severă încât să semene cu apendicita.

Semne și simptome
•Dureri în partea inferioară a abdomenului    în    momentul ovulației.
•Ușoară sângerare vaginală care însoțește această durere.

Tratamentul depinde de cât de des apare sindromul intermenstrual și de cât de severă este durerea. Puteți lua un antialgic ușor, cum este acetaminofenul, aspirina sau ibuprofenul, pentru a atenua durerea. Dacă aceasta este severă și apare în majoritatea lunilor, medicul v-ar putea recomanda să luați anticoncepționale orale pentru a inhiba ovulația.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top