Postura și abilitățile motorii ale unui copil sănătos

pozitie_copil_sanatos.jpgPostura nou-născutului simu­lează poziția fetală. La naștere, așezat pe o suprafață dură, copilul poate să-și miște capul dintr-o parte în alta. Dacă nu e susținut, capul poate cădea în față sau în spate. Pentru a evita aceasta, este bine să-l susțineți. Când este ținut pe umărul unui adult, bebelușul poate să-și înalțe capul. Așezat pe burtă, copilul poate sta în poziția broaștei sau se poate roti ca o minge. Degetele copilului sunt strânse în pumn.

La o lună, capul copilului încă mai are nevoie să fie susținut, dar el este în stare să și-l țină ridicat pentru o perioadă mai lungă de timp. Se poate roti din spate către lateral. Când degetele unui Glossary Link nou-născut sunt desfăcute, el poate apuca o jucărie, dar o scapă imediat.

Pe la 4 luni, copilul poate sta în fund, ajutat, și poate avea un bun control al capului. Așezat pe burtă, se poate rostogoli dintr-o parte în alta. Unii copii la această vârstă pot să se rostogolească de pe burtă sau dintr-o parte către spate, sau să plimbe un obiect dintr-o mână în alta.

Copilul poate începe să meargă de-a bușilea pe la 8 luni. Unii copii la această vârstă pot chiar să se ridice în picioare, dacă au ceva de care să se rezeme. La 1 an, mulți copii merg, deși mai preferă mersul de-a bușilea. Copilul dumneavoastră poate să se cațere și să coboare scări sau să urce în pătuț. Poate, de asemenea, să arate cu degetul sau să ridice un capac de borcan.
Ca sa postezi trebuie sa faci LOGIN
Back to top