Planificare Familiala

Depozitul din bucătărie

bucatarie.jpgAr trebui să găsiți în bucătărie tot ceea ce aveți nevoie pentru la fel de bine ca și într-un supermarket. Având la îndemână toate ingredientele vă va fi foarte ușor să gătiți mâncăruri sănătoase. Iată câteva exemple de alimente pe care ar trebui să le aveți:
mai mult...

A-ți face timp pentru viața de familie

timp_pentru_familie.jpgTotuși, menținerea unei familii este destul de greu de realizat, în special dacă ambii soți lucrează în afara casei. Ați lucrat toată săptămâna, ați participat la 2 din meciurile copiilor dumneavoastră, v-ați asigurat că tatăl dumneavoastră a ajuns la con­sultația la oftalmolog, ați dus câi­nele la veterinar. Este vineri seara și tot ce vă doriți este să vă prăbușiți pe canapea. Dar stați, trebuie să pre­gătiți cina, să puneți rufele la spălat, să vă aprovizionați de la magazinul local - și telefonul sună, probabil este mama dumneavoastră care vă întreabă dacă nu puteți să-i cum­părați medicamentele prescrise.

mai mult...

Sângerare vaginală la menopauză (cancer de corp uterin)

sngerare_vaginal_la_menopauz.jpgCancerul de corp uterin (sau „cancer de endometru"), spre deo­sebire de cancerul de col, este o boală a femeii în vârstă și apare în general după menopauză. Este frecvent mai ales la femeile cu vârste între 50 și 60 de ani, care au avut tulburări de ciclu men­strual sau sterilitate, o menopauză tardivă ori care suferă de pe urma faptului că este supraponderală, care are tulburări de diabet, de hipertensiune și care au avut antecedente familiale de cancer la sân sau la ovare.

mai mult...

Inflamații ale uterului

inflamatia_uter.jpgCreșterea estrogenului în cazul unui dezechilibru hormonal generează hiperplazia endometrului. O endometrită poate apărea după naștere, după o pierdere de sarcină, contracepție cu sterilet, complicație de fibrom. Sinechiile sunt urmări accidentale de naștere la care s-a efectuat o revizie uterină, de chiu­retaj de polipi, de tuberculoză.

mai mult...

Stadializarea cancerului mamar

cancer_mamar.jpgStadiile se referă la cât de repede se răspândește cancerul. Determinată de examinări și de teste-diagnostic cum ar fi: analize ale sângelui, scanări osoase, tomografia computerizată, radiografiile, metastazarea este cel mai important factor în determinarea tratamentului optim și cel mai important factor în precizarea diagnosticului și a urmărilor. Cancerul mamar poate fi grupat în 5 stadii clinice:

mai mult...

Mola hidatiformă

mola.jpgEste o afecțiune rară, necanceroasă (benignă), care poate apărea uneori la începutul sarcinii, de la nivelul țesuturilor care înconjoară ovulul fertilizat și care ar produce în mod normal placenta. Datorită acestei afecțiuni, fătul nu se dezvoltă niciodată. Tumora crește rapid și poate deveni de dimensiuni mari. Deși mai mult de 80% dintre aceste mole sunt benigne, 15% evoluează spre o afecțiune denumită molă invazivă.

mai mult...

Sindromul intermenstrual (Mittelschmerz)

intermenstrual.jpgMittelschmerz este cuvântul ger­man care semnifică «durere la mij­loc». Problema apare la mijlocul ciclului menstrual, aproximativ în momentul ovulației. Tipic, este o durere de intensitate destul de mare, care durează între câteva minute și câteva ore. Poate fi acom­paniată de o sângerare minimă.

mai mult...

Examenul ginecologic

ginecologie.jpgExamenul ginecologic este o procedură simplă care poate fi făcută de medicul dumneavoastră de familie, ginecolog sau un alt specialist. Ginecologul este medi­cul specializat în tratarea afecțiu­nilor sistemului reproducător feminin. Este foarte important să demarați o supraveghere gineco­logică regulată de îndată ce vă începeți viața sexuală. Examenul ginecologic este de obicei parte a unui examen medical de rutină.

mai mult...

Amenoreea primară

amenoree300.jpgLipsa de apariție a menstruatiei la  pubertate poate fi primul simptom  al unei anomalii cromozomiale care face ca fetele să se nască fără toate organele genitale externe sau interne caracteristice sexului. Uneori, problema poate fi observată la naștere. Alteori, ea nu este evi­dentă până la pubertate, atunci când nu se dezvoltă sânii și nu apare părul pubian, în funcție de natura problemei genetice.

mai mult...

Postura și abilitățile motorii ale unui copil sănătos

pozitie_copil_sanatos.jpgPostura nou-născutului simu­lează poziția fetală. La naștere, așezat pe o suprafață dură, copilul poate să-și miște capul dintr-o parte în alta. Dacă nu e susținut, capul poate cădea în față sau în spate. Pentru a evita aceasta, este bine să-l susțineți. Când este ținut pe umărul unui adult, bebelușul poate să-și înalțe capul. Așezat pe burtă, copilul poate sta în poziția broaștei sau se poate roti ca o minge. Degetele copilului sunt strânse în pumn.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top