Ortopedie

Sciatica vertebrala

Sciatica vertebrala este suferinta nervului sciatic produsa de regula prin hernia discului intervertebral si este  caracterizata de sindroame radiculare si sindroame vertebrale, dand dureri in zona lombara si uneori aceste dureri  coboara de-a lungul piciorului.

mai mult...

Crampe musculare

Crampa musculara uneori numita si carcel  este un Glossary Link spasm muscular dureros, o contractie paroxistica ,tranzitorie, spontana, prelungita  si dureroasa a unuia sau mai multor grupe de  muschi. Ea apare  mai ales la nivelul gambei, piciorului, bratului sau antebratului.  Durerea musculara poate fi asociata  cu Glossary Link fatigabilitate ( Glossary Link astenie) sau slabiciune.  In mod normal, la aceste crampe  nu  exista nici un deficit neurologic specific.

mai mult...

Fasceita plantară

Fasceita plantară este o afecţiune dureroasă cauzată de suprasolicitarea tendonului arc  al tălpii piciorului (fascia plantară). 

mai mult...

Ulcerul de gambă

Ulcerele de gambă sunt  leziuni deschise ale pielii (răni), de cele mai multe ori dureroase, care apar la nivelul genunchiului sau labei piciorului datorită pierderii de substanţă dermoepidermică. Rana are aspectul unui crater, ulceraţie tumefiată sau escară.

mai mult...

Fractura de col femural

coxartroza-3_rs.jpgFractura de col femural reprezinta cca. 7% din totalul fracturilor, fiind o leziune importanta, cu Glossary Link morbiditate si mortalitate crescuta mai ales la persoanele in varsta. In ciuda dezvoltarii tehnicii chirurgicale, ea reprezinta o provocare pentru medicul curant.
mai mult...

Sindromul de compartiment

sindromul-rs.jpgSindromul de compartiment (SC) este o afectiune in care presiunea de perfuzie scade sub nivelul presiunii tisulare intr-un spatiu anatomic inchis, avand drept consecinte compromiterea circulatorie si functionala a tesutului respectiv.
mai mult...

Chistul Backer

popliteal-cyst-diagram_rs.jpgDenumit si chistul popliteu, a fost descris pentru prima data de catre medicul William Morrant Baker in anul 1877. Este rezultatul fie a acumularii de lichid sinovial in bursa semimembranoasa a muschiului gastrocnemian, fie prin hernierea membranei sinoviale a genunchiului prin regiunea posterioara a capsulei.
mai mult...

Displazia congenitala de sold

displazie1_rs.jpgDisplazia congenitala de sold (DCS) cuprinde un spectru de afectiuni ce intereseaza femurul proximal si acetabulul care progreseaza catre subluxatia si dislocarea articulatiei soldului.
mai mult...

Luxatia scapulohumerala

index3_rs.jpgLuxatia scapulohumerala anterioara reprezinta una din leziunile traumatice cele  mai frecvente ale adultului tanar (18-25 ani). Ea reprezinta pierderea contactului permanent al capului humeral cu cavitatea glenoida a omoplatului. Este mai frecventa la barbati fata de femei (B:F=2-3:1); este exceptionala la varstele exteme: la copil este mai frecventa fractura de clavicula, iar la batrani cea de col humeral.
mai mult...

Durere la mers (boala Morton)

morton.jpgSimptome. Boala Morton este foarte des întâlnitã la femeia adultã. Este vorba de o durere a degetelor de la picioare și a picioarelor care apare la mers, impunând oprirea și care cedeazã când se scoate pantoful pentru a masa regiunea dureroasã. Examinarea evidențiazã probleme ale poziționãrii piciorului (plat sau rotund), iar presiunea asu­pra spațiului dintre degete este dureroasã. Câteodatã, exa­menul neurologic aratã o micã zonã interdigitalã insensibilã numitã „filã de carte".

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top