Ortopedie

Fractura de cuboid

Te confrunţi cu dureri laterale ale piciorului, în partea exterioară?

Cuboidul este un os important în arcul lateral al piciorului, care poate fi afectat în anumite cazuri.

mai mult...

Piciorul plat (Platfus)

Platfus sau piciorul plat este termenul folosit atunci când o persoană are talpa piciorului plată sau arcada căzută.

Iată care sunt cauzele şi ce e de făcut.

mai mult...

Fractura de tibie

O fractură de tibie este o ruptură sau fisură care apare oriunde în regiunea centrală (de-a lungul lungimii) a tibiei.

Fracturile acestea sunt, de obicei, cauzate de leziuni directe / traumatisme la nivelul piciorului, date de căderi, participarea la activităţi sportive de contact sau produse în urma unor accidentele rutiere.

mai mult...

Suprapronaţia piciorului - picior înclinat spre interior

Suprapronația este o înclinare excesivă a piciorului spre interior, iar contactul cu solul este mai mare, plasând mai multă greutate pe partea mediană a piciorului în timpul mersului.

Pronația este o mișcare plană pe diagonală a piciorului în jurul unei axe oblice.  

 

mai mult...

Totul despre osteoporoză

osteoporoza
 
Osteoporoza este o afecțiune în care oasele devin fragile şi se pot rupe ușor, având astfel un risc mai mare de fracturi decât osul normal. 
 
Această fragilitate este dată de reducerea cantității de minerale, cum ar fi calciul, mult mai rapid comparativ cu viteza cu care îl poate produce iar organismul, rezultând un deficit al densității țesutului osos.
 
mai mult...

Hernia de disc - Tot ce trebuie să știi

 
hernia de disc  Hernia de disc poate fi cauza durerilor persistente de spate, iar cauzele pot fi variate.
 
Iată tot ce trebuie să știi despre hernia de disc, de la cum se stabilește diagnosticul, până la care sunt principalele cauze, cum se manifestă problema și care sunt opțiunile de tratament, dar și de prevenție.
 
mai mult...

Osteopenia

osteopenie
 
Osteopenia este caracterizată de densitatea minerală osoasă scăzută, dar nu atât de redusă pentru a fi clasificată drept osteoporoză. 
 
Iată care sunt cauzele, semnele și simptomele, precum și ce presupune diagnosticul, tratamentul şi prevenţia. 
 
mai mult...

Afecţiunile genunchiului

afectiunile genunchiuluiGenunchiul este cea mai mare articulație din corp și una dintre cele mai complexe și mai vulnerabile, care cuprinde şi uneşte femurul (osul coapsei), tibia şi patela (rotula). 
 
Spre deosebire de articulația șoldului, care este parțial protejată de structurile osoase ale pelvisului, articulația genunchiului nu este protejată de alte părți ale scheletului. În plus, articulația genunchiului suportă greutatea corpului din partea superioară și absoarbe șocul atunci când persoana se mişcă. Iată care sunt principalele afecțiuni ale genunchiului, cum se manifestă, ce cauze au și cum se tratează.
 
mai mult...

Traumatismele medulare

 
traumatismele medulareTraumatismele medulare sau leziunile măduvei spinării produc adesea efecte permanente asupra forței, simțurilor și altor funcții ale corpului în regiunea leziunii.
 
O astfel de leziune poate avea consecințe grave, putând afecta persoana în cauză nu doar fizic, ci și mental, emoțional și social. Cercetările permanente în acest domeniu favorizează dezvoltarea de noi tratamente și tehnici de
reabilitare pentru persoanele cu leziuni ale măduvei spinării.
mai mult...

Chistul Baker

 
 Chistul Baker  Chistul Baker (numit şi chistul popliteal) este un sac plin cu lichid care se formează în spatele genunchiului. Această acumulare de lichid sinovial este cauzată de faptul că la nivelul articulației se produce, din diverse cauze, un exces de lichid. 
 
 
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top