Oftalmologie

Blefarita

Blefarita este o inflamație a pleoapelor, care apare mai ales pe marginile exterioare ale pleoapelor. Este o afecțiune des întâlnită care se asociază cu infecția bacteriană a ochilor  sau cu anumite boli ale pielii cum ar fi acneea rozacee.

mai mult...

Glaucomul

Glaucomul este o afecțiune care constă în degradarea  progresivă a nervului optic. În principal se  manifestă prin tulburări de vedere, dureri puternice oculare, dureri de cap și uneori greață și vărsături.

mai mult...

Cataracta

Cataracta reprezintă afecţiunea oculară de opacifiere treptată a cristalinului ( lentila din interiorul ochiului ) care în mod normal este transparent. Pentru persoanele care au cataractă, vederea prin cristalinul opac este asemănătoare privitului printr-o fereastră îngheţată sau aburită.

mai mult...

Astigmatism

Astigmatismul este o afecțiune oculară frecventă, cauzată de curbura neregulată a corneei sau cristalinului.  Modificarea curburii suprafeței oculare influențează refracția luminii, ceea ce conduce la o vedere încețoșată, neclară sau distorsionată. În general, astigmatismul este ușor de tratat, opțiunile de tratament includ utilizarea lentilelor de corecție. În cazurile mai severe este necesară intervenția chirurgicală.

mai mult...

Conjunctivita

conjuctivita11Conjunctivita este o afecţiune caracterizată prin înroşirea şi inflamarea stratului subţire de ţesut care acoperă suprafaţa albă a globului ocular (conjunctiva) şi suprafaţa interioară a pleopelor. Această membrană, neobservabilă în mod normal, datorită transparenţei sale, devine vizibilă în momentul în care vasele de sânge care o străbat se umflă, datorită inflamaţiei şi rezultă ceea ce în mod obişnuit numim ochi roşii.

mai mult...

Retinopatia de prematuritate

retinopatia_rs.jpgEste o proliferare excesiva a sistemului vascular retinian ce poate sa apara la nn prematur in anumite conditii si reprezinta o cauza importanta de handicap vizual major.

Termenul de "fibroplazie retrolentala" corespunde doar ultimului stagiu al R.P.Boala a fost descrisa prima data de Terry in 1941.
mai mult...

Ectropion

2555_2573_3_rs.jpgEctropionul reprezinta eversia anormala a pleoapei, cu dezgolirea globului ocular si expunerea corneei si conjunctivei.
mai mult...

Salazionul

salazion2_rs.jpgSalazionul este produs printr-o reactia inflamatorie granulomatoasa a glandelor Meibomius de la nivelul pleoapei, cu blocajul orificiilor glandulare si stagnarea secretiilor sebacee.
mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top