Femeia si varsta psihologica

altCare sunt criteriile dupa care stabilim nivelul de maturitate al unei femei?

Chiar daca ne referim la culturi diferite sau ne raportam la anumite perioade, putem pastra aceleasi criterii ale maturitatii feminine: nivelul intelepciunii, gradul de cunoastere si individualitatea.

mai mult...

Gripa de la vaccinul antigripal?

vaccinantigripalDr. Viorel Alexandrescu,
Seful Centrului de Referinta pentru Gripa: „Pana la instalarea protectiei persoana vaccinata poate sa faca gripa”

Ma numesc Filofteia Basceanu, am 52 de ani, sunt din comuna Basca-Rozilei, Nehoiu, judetul Buzau, si ma adresez dumneavoastra cu rugamintea de a ma ajuta in rezolvarea unei probleme de sanatate.

mai mult...

Totul despre guta

Guta este o forma de artrita (inflamatia articulatiilor), caracterizata prin episoade dureroase secundare inflamatiei articulatiilor. Boala este caracterizata prin durere, edem, roseata si caldura locala (inflamatie) precum si prin impotenta functionala a articulatiei. Fara tratamentul corespunzator, guta este o boala care prezinta recurente (acutizari) frecvente care pot cauza leziuni severe ale articulatiilor, tendoanelor sau a altor tesuturi. Guta este o boala mai frecventa in randul populatiei de sex masculin.


Cauza principala a gutei este hiperuricemia (excesul de acid uric in sange). Hiperuricemia este deseori asimptomatica si nu cauzeaza complicatii, majoritatea persoanelor cu nivel crescut sanghin al acidului uric nu dezvolta niciodata guta. Nu este cunoscuta cauza exacta a hiperuricemiei, insa s-au idendificat recent diferiti factori heredo-colaterali (genetici) incriminati in aparitia acesteia. Cand nivelul acidului uric are valori foarte mari, acesta poate forma cristale de urat care se depun apoi la nivelul articulatiior.

mai mult...
Inscrie-te la fluxul RSS
Back to top